Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Ο πρόεδρος είμαι εγώ – Οι ατάκες “φωτιά” της θυελλώδους συνεδρίασης

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Ο πρόεδρος είμαι εγώ – Οι ατάκες “φωτιά” της θυελλώδους συνεδρίασης

Με μια φράση και μία κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας έκλεισε χθες (24.09.2020) την μίνι κρίση που αντιμετώπισε μέσα στο κόμμα του. «Δεν έχουμε συλλογική ηγεσία αλλά πρόεδρο» είπε απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την δημιουργία μιας επιτροπής που θα ασχολείται με τα παραπτώματα των βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας μάλιστα εμφανίστηκε αποφασισμένος να αφήσει πίσω την ιστορία Τσακαλώτου, παρεμβαίνοντας στο διάγγελμα του πρωθυπουργού με μια δήλωσή του η οποία στόχευε όλη την πολιτική φιλοσοφία που ακολουθεί η κυβέρνηση στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, ενώ αναφερόμενος και πάλι στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ξανά τη φράση «πολιτική απάτη», θέλοντας έτσι να δείξει ότι δεν κάνει πίσω σε αυτά που έχει επιλέξει να πει και να κάνει.

Click4more Οργή Τσίπρα κατά Τσακαλώτου, Πολάκη και Τζάκρη! – «Μαχαίρι» σε όσους βγαίνουν εκτός γραμμής

«Η  χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα συγκυρία. Η τριπλή κρίση βαθαίνει και πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει χάσει τον έλεγχο και έχει αρχίσει να αποσταθεροποιείται» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι εγκληματικές της επιλογές στα ζητήματα της δημόσιας υγείας, σε συνδυασμό με τον τρόπο που άνοιξαν τα σχολεία και την καθημερινότητα στα ΜΜΜ, έχει φέρει την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας στο κόκκινο.

Η ανασφάλεια των πολιτών γενικεύεται. Και ταυτόχρονα με την υγειονομική κρίση, η οικονομική πολιτική του κου Μητσοτάκη μας οδηγεί με ταχύτητα στην κοινωνική χρεοκοπία.

Click4more Δημοσκόπηση MRB: «Απεταξάμην» το lockdown! Σαφής υπεροχή ΝΔ, Μητσοτάκη και Δένδια (video)

Μέσα σε όλα αυτά η ανικανότητα της κυβέρνησης να σταθεί στοιχειωδώς δίπλα στους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τις τελευταίες φυσικές καταστροφές αλλά και με το κρεσέντο υποκρισίας στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό, συντείνουν καθοριστικά ώστε να αρχίζει να ξεκαθαρίζει στη συνείδηση του λαού μας η πολιτική απάτη του κου Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Τσίπρας σε Τσακαλώτο: Μην τους δίνεις πάτημα

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε δημόσια για την κίνηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου λέγοντας ότι «δεν πρέπει να  δίνουμε ευκαιρία στους πολιτικούς μας αντιπάλους ή στα φιλικά τους ΜΜΕ να αξιοποιούν και να εκμεταλλεύονται άστοχες δηλώσεις ή ακόμα και υπαρκτές διαφωνίες».

Με τον αέρα μάλιστα που του έδωσαν οι αντιδράσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σχολίασαν αρνητικά και έντονα στα social media την τοποθέτηση Τσακαλώτου, ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε: «Σε κάθε περίπτωση, ούτε η κοινωνία ούτε οι άνθρωποι που μας στηρίζουν και περιμένουν στήριξη μέσα σε αυτές τις υγειονομικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούν αυτό να το ανεχθούν».

Click4more Δημοσκόπηση Pulse: Μεγάλο προβάδισμα για ΝΔ – Πώς “βλέπουν” οι πολίτες τη χρήση μάσκας (video)

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Κουμουνδούρου λένε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με το βασικό του αφήγημα για το «επιτελικό κράτος» στο οποίο στηρίχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μας έλεγε ότι και για τα καλά αλλά και για τα κακά την ευθύνη την έχει ο ίδιος και το Μέγαρο Μαξίμου που δίνει τις κατευθύνσεις. Να λοιπόν που ήρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες και για τα όσα απαράδεκτα συμβαίνουν με την  πανδημία. Με τα ΜΜΜ, τα νοσοκομεία, και τα σχολεία». 

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα ότι ενώ «οι πολίτες βρίσκονται ανοχύρωτοι μπροστά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός επέλεξε με θράσος να τους πει πως “εάν χάσουμε θα φταίτε εσείς”. Ντροπή δεν υπάρχει για να τη ζητήσουμε, τουλάχιστον ας προσπαθήσει για λίγη σοβαρότητα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις