Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Τσίπρας: Υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου

Τσίπρας: Υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου

Τη σπουδή της κυβέρνησης να δηλώσει ικανοποιημένη από την συμφωνία Τουρκίας –Σουηδίας – Φιλανδίας ενώ δεν γνώριζε τι ανταλλάγματα έχει πάρει ο Ταγίπ Ερντογάν για να αλλάξει άποψη, επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο «για κορυφαία επιπολαιότητα που απορρέει από την λογική του δεδομένου».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χθες (29.06.2022) βρέθηκε στη Βουλή για να μιλήσει για την ρήτρα αναπροσαρμογής, εξέφρασε την μεγάλη ανησυχία του και κάλεσε τον πρωθυπουργό έστω και στο και πέντε να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα όσα είπε η βοηθός υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F16, τονίζοντας μάλιστα ότι «η ισχυροποίηση της άμυνας της Τουρκίας συμβάλλει σε μια ισχυρή άμυνα του ΝΑΤΟ».

«Είστε ικανοποιημένοι με το μνημόνιο Τουρκίας-Φιλανδίας- Σουηδίας;» ρώτησε με έμφαση τα κυβερνητικά στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας. «Πώς θα στηρίξει η κυβέρνηση το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ; Αφού δηλώνουμε ικανοποιημένοι με τη στήριξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στη Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας; Πώς εμείς θα βάλουμε βέτο;.

Πολύ φοβάμαι ότι η πλήρης υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου, οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε οδυνηρά για τα εθνικά μας συμφέροντα σφάλματα.

Τον καλώ, έστω και τώρα, στο και πέντε, να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στην συνέχεια για το μεγάλο θέμα των ημερών που είναι  το σήμα  Turkegean, (Τουρκικό Αιγαίο ) που κατάφερε να πάρει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς η Τουρκία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρόκειται για ένα σήμα που επιχειρεί να οικειοποιηθεί όλο το Αιγαίο.

«Ο Γεωργιάδης θα έπρεπε να παραιτηθεί. Έσπευσε να κάνει ΕΔΕ για να φορτώσει τις ευθύνες σε κάποιους υπαλλήλους λες και δεν είναι πολιτικές ευθύνες, λες και δεν είναι προϊστάμενος. Αυτή είναι η λογική αυτών όλων που μας κάνουν τα λιοντάρια και τους εθνικόφρονες αλλά στην πράξη είναι δειλοί απέναντι στην εθνική ευθύνη και θέλουν να την ρίξουν σε άλλους» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις