Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Τζανακόπουλος: Τέλος στα σενάρια για την παράταση στο θέμα των συντάξεων

Τζανακόπουλος: Τέλος στα σενάρια για την παράταση στο θέμα των συντάξεων

Είμαστε πολύ κοντά στην μη εφαρμογή του μέτρου περικοπής των συντάξεων , είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Τζανακόπουλος είπε και κάτι ακόμα που θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό. Απέρριψε το ενδεχόμενο παράτασης στην εφαρμογή περικοπής του μέτρου των συντάξεων.

«Αν θέλετε την πρόβλεψή μου, είμαστε πολύ κοντά στη μη εφαρμογή του μέτρου για την περικοπή των συντάξεων» εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος. Και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει εξηγήσει στους θεσμούς ότι δεν πρόκειται για ένα μέτρο διαρθρωτικού αλλά δημοσιονομικού χαρακτήρα και έτσι δεν είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί αφού το πρωτογενές πλεόνασμα και για το 2019 και για το 2020 θα υπερβεί το στόχο». Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν πρόκειται να γνωρίζουμε τι θα γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου ή τον Μάρτιο όταν θα βγουν τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, απέκλεισε το τελευταίο εννοώντας έτσι ότι δεν πρόκειται να ζητηθεί παράταση κάποιων μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να ληφθεί η οριστική απόφαση το Δεκέμβριο έτσι ώστε να είναι πιο επικαιροποιημένα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα θέσει θέμα μη μείωσης του αφορολόγητου από το 2020, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε «κάθε πράγμα στον καιρό του», όπως απάντησε κι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, συμπληρώνοντας ωστόσο πως τα ίδια επιχειρήματα που ισχύουν για την μη περικοπή των συντάξεων, ισχύουν και για τη μη μείωση του αφορολόγητου.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ότι παρουσίασε μια «πρόταση Φρανκενστάιν» για τον ΕΝΦΙΑ, υποστηρίζοντας ότι πέραν του γεγονότος ότι είναι απολύτως και αναμφισβήτητα αντισυνταγματική, αν μπορούσε να εφαρμοστεί θα οδηγούσε βραχυπρόθεσμα σε αύξηση τελικά του ΕΝΦΙΑ καθώς θα περιόριζε άμεσα τους πόρους στην μεγάλη πλειονότητα των Δήμων της χώρας και θα δημιουργούσε Δήμους δύο και τριών ταχυτήτων.

Όλη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις