Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τζιτζικώστας: Να ζητήσει η κυβέρνηση την αντικατάσταση Νίμιτς, μετά τις απράδεκτες δηλώσεις του

Τζιτζικώστας: Να ζητήσει η κυβέρνηση την αντικατάσταση Νίμιτς, μετά τις απράδεκτες δηλώσεις του

Ο περιφερειάρχης καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει την αντικατάσταση του Μάθιου Νίμιτς μετά από τις δηλώσεις του σε κανάλι της πΓΔΜ που άναψαν φωτιές.

Να ζητήσει επισήμως η ελληνική κυβέρνηση από τον ΟΗΕ την αντικατάσταση του ειδικού διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, τονίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις Νίμιτς, η κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει επίσημα από τον ΟΗΕ την αντικατάστασή του από τη θέση του ειδικού διαμεσολαβητή για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων», έγραψε ο κ. Τζιτζικώστας.

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνέντευξη Νίμιτς

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας το απόγευμα της Κυριακής ανέβασε μάλιστα και στο twitter φωτογραφίες από την παρουσία του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Η συνέντευξη Νίμιτς που άναψε φωτιές

Η ατάκα που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ειπώθηκε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σε κανάλι της πΓΔΜ αν έχει επισκεφθεί Ελλάδα και Σκόπια, ούτως ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το τι πιστεύουν οι κάτοικοι των δύο χωρών για το ζήτημα.

Ο Μάθιου Νίμιτς απάντησε: «Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας «Μακεδόνας» έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: «Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς»».

«Μερικές φορές στους δρόμους, εδώ στη Νέα Υόρκη, ένας «Μακεδόνας» έρχεται και με χαιρετάει, λέγοντάς μου: «Α! Εσύ είσαι ο Νίμιτς»», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης, αναφερόμενος σε έναν Σκοπιανό της διασποράς.
Εκτός από αυτό όμως, ο κ. Νίμιτς έδωσε διαβεβαιώσεις ότι οι πέντε προτάσεις που κατέθεσε για την ονομασία διασφαλίζουν και ενισχύουν την «ταυτότητα και το έθνος» της ΠΓΔΜ.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=5WvO_4vtVzo

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις