Site icon NewsIT

Βαρουφάκης: Να μην κλείσει η αξιολόγηση – Ας με πάνε στο ειδικό δικαστήριο

14.03.2017 | 21:04
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατά του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης, τάχθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος απαντώντας στα περί ειδικού δικαστηρίου, κάλεσε τους επικριτές του να προχωρήσουν.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε πως αν κλείσει αυτή η αξιολόγηση “ο ιδιωτικός τομέας που καλείται να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος, θα συρρικνωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια” και υποστήριξε πως “πρέπει να φοβόμαστε λιγότερο την δραχμή και περισσότερο την αξιολόγηση”.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προεξόφλησε πως η κυβέρνηση θα τα δεχτεί όλα στην διαπραγμάτευση ενώ σημείωσε πως “θα δανειστούμε από την Τρόικα για να πληρώσουμε πάλι την Τρόικα”. Ερωτώμενος αν το δημοψήφισμα έφερε το κλείσιμο των τραπεζών, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε πως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ από τα τέλη Γενάρη είχε απειλήσει ότι “αν επιμείνουμε σε δημοψήφισμα, θα κλείσουν οι τράπεζες. Ο μόνος τρόπος για να μην κλείσουν θα ήταν να υπογράφαμε όλα τα μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές, τα μέτρα που υπογράφονται από τον Αύγουστο του 2015 και μετά”.

Τέλος όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ειδικού δικαστηρίου με το οποίο τον απειλεί η Νέα Δημοκρατία, σημείωσε “Τους παρακαλώ για ειδικό δικαστήριο. Ας γίνει σε θέατρο, ανοιχτό ή κλειστό. Να έρθουν επιτέλους να αντιμετωπίσουν την αλήθεια και να δούμε ποιος κοτάει (sic) και ποιος φοβάται!”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version