Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Κατατέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (10.12.2018) στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τη μη περικοπή των συντάξεων από 1.1.2019, μια ακόμα τροπολογία με ένα από τα θετικά μέτρα που έχει εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για την τροπολογία που προβλέπει τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους κάτω των 25 ετών. Ειδικότερα, στην τροπολογία, που θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια, προβλέπεται «η κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό του ημίσεος των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη των εργαζομένων έως 25 ετών».

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «στόχος είναι η ενίσχυση της εργασίας των νέων», ενώ «οι όροι υπαγωγής στο πρόγραμμα και κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή του καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εργασίας και Οικονομικών».

Σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το κόστος για το 2019 ανέρχεται στα 51 εκατ. ευρώ. Η τροπολογία θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια

Τη νέα ρύθμιση υπογράφουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

Διαβάστε εδώ την τροπολογία

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/12/tropologiaErgasias1012.pdf”]

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις