Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Βρετανικά ΜΜΕ: Βασιλιάς Κάρολος και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν σχέδιο 14 εκατομμυρίων ευρώ για το Τατόι

Βρετανικά ΜΜΕ: Βασιλιάς Κάρολος και Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησαν σχέδιο 14 εκατομμυρίων ευρώ για το Τατόι

Τόσο η Daily Mail όσο και η Daily Mirror έκαναν εκτενείς αναφορές στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Δευτέρας (29/11/2022) στο Κάστρο του Γουίνδσορ ο Βασιλιάς Κάρολος με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Όπως αναφέρουν ο Βασιλιάς Κάρολος συνάντησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και συζήτησαν το σχέδιο για την ανάπλαση του πρώην Βασιλικού Κτήματος του Τατοΐου που ήταν και το πατρικό σπίτι του Βασιλιά Φίλιππου. 

Πίνοντας τσάι οι δυο ηγέτες συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους ο Βρετανός Μονάρχης θα βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν το σχέδιο για την ανάπλαση του Τατοΐου το οποίο αφέθηκε επί δεκαετίες στην τύχη του.

Ο βασιλιάς Κάρολος επισκέφθηκε πέρυσι το Τατόι, όπου είναι θαμμένος ο παππούς του, Πρίγκιπας Ανδρέας της Δανίας στο πλαίσιο των εορτασμών για την 200η από την Επανάσταση του 1821. Αυτό που επιθυμεί είναι να αναπαλαιωθεί να αποδοθεί στους πολίτες και να γίνει μουσείο. 

Το Ίδρυμα του Καρόλου παρέχει εδώ και καιρό συμβουλές στις ελληνικές αρχές για να πετύχει το εγχείρημα και όπως δήλωσε στις βρετανικές εφημερίδες εκπρόσωπος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου παίρνουν ως μοντέλο το Dumffries House στην Σκωτία.

Πηγές: DailyMail – DailyMirror

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις