Πολιτική

Ζητούσαν αναβολή της ψηφοφορίας για τη συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα

Την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» με τα συμπληρωματικά σε αυτήν έγγραφα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Η κατάθεση της συμπληρωματικής αναφοράς προκάλεσε την αντίδραση αρχηγών κομμάτων και βουλευτών. Πρώτος ο Πάνος Καμμένος ζήτησε η ψηφοφορία να γίνει την Παρασκευή προκειμένου όλοι οι βουλευτές να λάβουν γνώση των νέων στοιχείων ενώ στη συνέχεια η Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε αναβολή της ψηφοφορίας. Τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας την Παρασκευή ζήτησε και ο Νότης Μαριάς.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε τη δέσμευση του προεδρείου της Βουλής οτι αν προκύψουν νέα στοιχεία να υπάρξει και νέα ψηφοφορία.

Τελικά, μετά απο ψηφοφορία δια εγέρσεως, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μειμαράκης η ψηφοφορία θα γίνει απόψε.

Στην συμπληρωματική αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης εσωκλείει αυτοτελή φάκελο με την Έκθεση κατασχέσεως, μετά του περιγραφόμενου σε αυτή memory stick-usb και των λοιπών μνημονευομένων στην ίδια έκθεση κατασχέσεως. Επίσης, εντός άλλου αυτοτελούς φάκελου εσωκλείονται το υπ’ αρ. πρωτ. 3022/21/2686/Β’/16-01-2013 έγγραφο της Δ.Ε.Ε. Τμήματος 7ου, εξέτασης ψηφιακών και ηχητικών πειστηρίων προς το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και εκ των μνημονευόμενων στο έγγραφο αυτό πειστηρίων «αντίγραφο πιεστηρίου Νο 1» και το «εικονικό αντίγραφο πειστηρίου Νο 1» μετά των αντίστοιχων κωδικών τους.

Συνημμένα κατατέθηκαν εκθέσεις ενόρκου εξετάσεως των μαρτύρων Σμαράγδας Πιτένη, Λεμονιάς Παπαδάκου, Σοφίας Ρίτσου, Αναστάσιου Μπάνου, Χρυσής Χατζή, Γεωργίου Αγγελόπουλου, Συμεών Σικιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη, Ελένης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη έγγραφες εξηγήσεις των: Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη, έκθεση ανωμοτί εξέταση του κ. Ιωαν. Καπελέρη με το συμπληρωματικό υπόμνημα, του κ. Ιωαν. Διώτη δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου με συμπληρωματικό υπόμνημα. Τέλος περιέχονται έγγραφα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, του υπουργού Οικονομικών και παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τη διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.

Διαβάστε
Χάος στη Βουλή! Ευθεία βολή Βενιζέλου σε ΣΥΡΙΖΑ: “Εσείς δώσατε τη λίστα στον Βαξεβάνη – Ο διευθυντής του γραφείου Τσίπρα διακινούσε συκοφαντίες”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης για ανομία στα πανεπιστήμια: Διαγραφή φοιτητών που συμμετέχουν σε επεισόδια, απόδοση ευθυνών και στους πρυτάνεις που δεν εφαρμόζουν τον νόμο
«Όποιος κάνει ζημιά στη δημόσια περιουσία πρέπει να καταβάλει αποζημίωση. Θα έρχεται ένα χαρτί από την ΑΑΔΕ που θα προσδιορίζει τι πρέπει να πληρώσει»
Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο του ΑΠΘ 1
Στο προσκήνιο η δημιουργία συντονιστικού οργάνου τομεαρχών στο ΠΑΣΟΚ - Οι κινήσεις Ανδρουλάκη και ο ρόλος Σκανδαλίδη
Σήμερα αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  μία ευρεία σύσκεψη  υπό την προεδρεία του Νίκου Ανδρουλάκη με την συμμετοχή κορυφαίων στελεχών του κόμματος
O Νίκος Ανδρουλάκης 2
«Όχι» στη Ζωή Κωνσταντοπούλου από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά σε συνάντηση για την προανακριτική
Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας αναμένεται να απευθυνθεί ξανά στους τέσσερεις πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και στην Ελληνική Λύση και την Νίκη
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου