Έχει πολύ κοντινή γεύση με την τηγανητή φέτα τυλιγμένη σε φύλλο, που σερβίρεται με μέλι και σουσάμι.
Αλλά ο χρόνος, ο κόπος και οι θερμίδες που έχει αυτή η εκδοχή, είναι πολύ, πολύ λιγότερα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Αρχικά, δεν υπάρχει φύλλο, υπάρχει μόνο τραγανή κρούστα που γίνεται με ελάχιστο αλεύρι, το οποίο ανακατεύεται με τα τυριά και το αυγό.
Δεύτερον, δεν χρειάζεται τηγάνι, αλλά ψήνεται μέσα σε έναν φάκελο από λαδόκολλα, στην τοστιέρα, ή ακόμη και στο air fryer, με μερικά γυρίσματα για να κάνει κρούστα.
Το σερβίρισμα είναι το ίδιο με την φέτα, την «φακελάτη»: στο τέλος, περιχύνεται με μέλι και πασπαλίζεται με σουσάμι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τραγανή φέτα στην τοστιέρα
Υλικά:
- 250 γρ. φέτα
- 80 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. γάλα
Για το σερβίρισμα:
- μέλι και σουσάμι
Εκτέλεση:
Λιώνουμε με πιρούνι τη φέτα και ομογενοποιούμε με το αυγό και το γάλα. Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι και το μείγμα είναι έτοιμο.
Στρώνουμε ένα ορθογώνιο κομμάτι λαδόκολλας και ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο.
Διπλώνουμε σαν φάκελο τη λαδόκολλα, πάνω, κάτω, δεξιά και αριστερά και πιέζουμε ελαφρά το μείγμα μέσα στη λαδόκολλα, ώστε να πάρει τετράγωνο σχήμα.
Ζεσταίνουμε την τοστιέρα στο δυνατό, αν έχει βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά. Αν θέλουμε να γίνει πιο τραγανή η φέτα μας, στη μέση του χρόνου, την ξεσκεπάζουμε από το χαρτί ψησίματος.
Ραντίζουμε με θυμαρίσιο μέλι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και σερβίρουμε, ως ορεκτικό.