Gazpacho, η ξακουστή κρύα ντοματόσουπα, που τρώγεται σε όλες τις χώρες της Μεσογείου.
Είναι η απόλυτη λύση για ένα ελαφρύ γεύμα κατά τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες και η γεύση της είναι γεμάτη φρεσκάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τα υλικά της είναι τα ίδια με αυτά της χωριάτικης σαλάτας, ωστόσο υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Οι σωστές ντομάτες για την κρύα σούπα γκασπάτσο, είναι οι μακρουλές (πομοντόρια), που έχουν περισσότερη σάρκα και λιγότερους σπόρους.
Σερβίρουμε με ψημένο ψωμί ή κρουτόν και μια κουταλιά τυρί κρέμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σούπα γκασπάτσο
Υλικά:
- 1 κιλό πομοντόρια (μακρόστενες τομάτες)
- 1 αγγούρι
- 1 μικρή πιπεριά κόκκινη
- 1 μικρή πιπεριά πράσινη
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 2 φέτες ξερό ψωμί
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- τυρί κρέμα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Σπάμε μέσα και τη σκελίδα σκόρδου.
Τρίβουμε σε ψίχουλα το μπαγιάτικο ψωμί, και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Τα ανακατεύουμε και τα πατάμε με τα χέρια να δώσουν όσο περισσότερο ζωμό γίνεται.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όσο περισσότερη ώρα αφήσουμε τα λαχανικά στο ψυγείο, τόσο περισσότερη γεύση θα έχουμε.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βάζουμε τα λαχανικά να πολτοποιηθούν στο μπλέντερ.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και διορθώνουμε, όπως μας αρέσει.
Σερβίρουμε τη σούπα, παγωμένη σε κρύα μπολ, με μία κουταλιά τυρί κρέμα και κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί.