Ένα είναι το γιατρικό δια πάσαν νόσον και παν καιρικό φαινόμενο: το καλό φαγητό και η καλή παρέα. Αν είστε προετοιμασμένοι στο κομμάτι του καλού φαγητού, τότε η καλή παρέα θα έρθει στην πόρτα σας.
Εδώ, σας έχω προτάσεις για την επόμενη εβδομάδα, που ο καιρός φαίνεται να κρυώνει και να μας μαζεύει στα σπίτια, με την οικογένεια ή τους φίλους, που είναι σαν οικογένεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι προτάσεις που σας κάνω, κινούνται σε λογικό πλαίσιο, τόσο διατροφικά, όσο και οικονομικά. Είναι ισορροπημένο και «μπατζεταρισμένο» το μενού της εβδομάδας, ώστε να τρώμε σωστά και να έχουμε το λιγότερο food waste, σπατάλη τροφίμων, δηλαδή, που εκτός από ηθικά, είναι και οικονομικά επιζήμιο.
Και αν αντέχετε, μεσοβδόμαδα και βρείτε λίγη ώρα, φτιάξτε και ένα γλυκάκι, να σας δώσει boost ενέργειας, να βγάλετε την εβδομάδα και να δώσετε χαρά και γλύκα στους αγαπημένους σας.
Το μενού της επόμενης εβδομάδας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα
Λαζάνια με κιμά – Από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και όχι μόνο. Το ετοιμάζετε από την προηγούμενη και την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο, με ένα ελαφρύ ζέσταμα.
Ψώνια: Λαζάνια, κιμά μοσχαρίσιο, κρεμμύδια, καρότα, σκόρδο, τυριά, τοματάκια σε κονσέρβα, πελτέ ντομάτας.
Τρίτη
Φιλέτα σολομού γλασαρισμένα – Μία εντελώς υγιεινή αλλά και νόστιμη επιλογή. Ιδανική επίσης για ένα δείπνο για δύο, με λίγο ρύζι ατμού και λαχανικά ή μια πράσινη σαλάτα.
Ψώνια: Φιλέτα σολομού, καστανή ζάχαρη, μέλι, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας.
Τετάρτη
Σούπα μινεστρόνε – Η κλασική ιταλική σούπα, με λαχανικά, φασόλια και ζυμαρικά, γεμίζει το στομάχι και την καρδιά, με θρεπτικά υλικά και πολλή γεύση.
Ψώνια: Κοφτό μακαρόνι, άσπρα φασόλια, κρεμμύδι, σκόρδο, σέλερι, καρότα, ντομάτα κονκασέ, μπέικον, κολοκύθα, σπανάκι, ζωμό κότας.
Πέμπτη
Λαχανόρυζο – Εκεί που τρίβεις το άσπρο λάχανο για να έχεις κομμένη σαλάτα για τα γεύματά σου, πάντα, μα, πάντα, μένουν χοντρά κομμάτια ή φύλλα που σου φαίνονται λίγο μαραμένα. Όχι, δεν θα τα πετάξεις, θα τα χοντροκόψεις και θα βγάλεις ένα ζεστό οικονομικό φαγάκι, που μπορείς να σερβίρεις με λίγο γιαούρτι και πάπρικα και να το απολαύσεις.
Ψώνια: Άσπρο λάχανο, καρότο, πράσο, κρεμμύδι, λίγη πιπεριά φλωρίνης για χρώμα, άνηθο, ρύζι.
Παρασκευή
Εύκολη κοτόπιτα – Η διαφορά με την κλασική κοτόπιτα είναι ότι γίνεται σε λιγότερο χρόνο και με έτοιμο φύλλο. Αλλά δεν υστερεί καθόλου σε γεύση.
Ψώνια: Κοτόπουλο φιλέτο, σέλερι, κρεμμύδι, αρακά, φύλλο κουρού ή σφολιάτας, γάλα, βούτυρο, αυγό.