Είναι πάντα της μόδας, αυτό το λικέρ, γιατί είναι φινετσάτο, χωνευτικό και τόσο αρωματικό.
Τη δεκαετία του 2000 – 2010, έβγαινε πάντα στο τέλος του γεύματος, στα εστιατόρια και στα dinner parties, στα σπίτια, μαζί με τη γκράπα, που είναι επίσης ιταλικής προέλευσης και χωνευτικής ιδιότητας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το λιμοντσέλο, σερβίρεται πάντα παγωμένο, γι’ αυτό μπορείτε να το φυλάσσετε στη κατάψυξη.
Προλαβαίνουμε ακόμη, και βρούμε λεμόνια στην αγορά και να το απολαμβάνουμε, δροσερό όλο το καλοκαίρι.
Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τις ποικιλίες λεμονιών με ωοειδές σχήμα, απαλή φλούδα και που είναι πολύ ζουμερά, ή τα κωνικού σχήματος, με παχιά, έντονα κίτρινη φλούδα και χωρίς κουκούτσια. Εσείς επιλέξετε τα πιο αρωματικά λεμόνια που θα βρείτε στην αγορά και θα είναι ακέρωτα, βεβαίως.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Limoncello
Υλικά:
- φλούδες από 8 μεγάλα λεμόνια
- 1 λίτρο βότκα
- 800 γρ. ζάχαρη
- 1200 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λεμόνια . Αφαιρούμε τις φλούδες, μόνο το κίτρινο μέρος. (το λευκό μέρος, πικρίζει).
Σε βάζο με καπάκι που κλείνει καλά, βάζουμε τις φλούδες και τη βότκα και τα αφήνουμε 1-2 εβδομάδες
Μετά από αυτό το διάστημα, φτιάχνουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη, για 5 λεπτά, από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Σουρώνουμε τη βότκα από τις φλούδες και την προσθέτουμε στο σιρόπι.
Ανακατεύουμε και το λικέρ μας είναι έτοιμο.
Το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και το κρατάμε παγωμένο στο ψυγείο.