Tasteit

Συνταγή για εύκολα καλοκαιρινά κουρουδάκια με ντομάτα, πιπεριά και ελιά

Ιδανικά για βραδιές πάρτι

Εύκολα καλοκαιρινά πιτάκια-κουρουδάκια με σπιτική ζύμη που δεν θέλει φούσκωμα και αναμονή, καλή ιδέα για όλες τις ώρες.

Αν κατακτήσετε αυτή την πανεύκολη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη, μπορεί να τα φτιάχνετε με όποια γέμιση θέλετε.

Με τυριά και αλλαντικά, με καβουρδισμένο κιμά, με λουκάνικο και κόκκινη σάλτσα, οι συνδυασμοί είναι πολλοί.

Εδώ, σάς προτείνω να τα φτιάξετε με τα αγαπημένα κηπευτικά του καλοκαιριού, που είναι η ντομάτα και η πράσινη πιπεριά.

Μπορείτε να παραλείψετε τη μαύρη ελιά ή να βάλετε πράσινη, αν προτιμάτε, όπως και να προσθέσετε μικρά κυβάκια φέτας, που θα ταίριαζαν πολύ.

Κουρουδάκια με λαχανικά του καλοκαιριού

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1/2 φλ. χλιαρό γάλα
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγιά ξηρή
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για την γέμιση:

  • 1 ντομάτα σε καρεδάκια
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη σε ψιλά καρεδάκια
  • 1/2 φλ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 ασπράδι αυγού και 1 κ.σ. γάλα για το άλειμμα
  • σουσάμι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς, στον αέρα,

Φτιάχνουμε τη γέμιση με τα λαχανικά.

Ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε την ντομάτα. Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά της.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την πιπεριά.

Ανακατεύουμε σε μπολ την ντομάτα, την πιπεριά, τις ελιές, το τυρί και τη ρίγανη.

Ετοιμάζουμε την ζύμη που δεν θέλει φούσκωμα και αναμονή.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ελαφρώς χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά.

Προσθέτουμε, σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε για απαλή, λαδένια, ζύμη.

Την χωρίζουμε σε 12 ίδια μπαλάκια, στο μέγεθος ενός βερίκοκου.

Ανοίγουμε στην παλάμη μας, το κάθε κομματάκι ζύμης, πατώντας το να γίνει ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο.

Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού, γέμιση και κλείνουμε, ενώνοντας τις ενώσεις, από το μπουρεκάκι.

Βάζουμε τα κουρουδάκια, με την ένωση κάτω, σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.

Τα αλείφουμε με 1 ασπράδι αυγού που έχουμε ανακατέψει με μία κουταλιά της σούπας γάλα και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Tasteit
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Tasteit: Περισσότερα άρθρα