Site icon NewsIT
16:00 | 13.06.25

Συνταγή για σπιτικό παγωτό ροδάκινο με τριμμένα μπισκότα βανίλιας για τη Γιορτή του Πατέρα

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο-μπισκότο

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο-μπισκότο

Ηλιάνα Σκιαδά

Τέλειο για τη γιορτή του Πατέρα

Τα σπιτικά παγωτά είναι τάση και αυτή την τάση, θα την κάνουμε όσο καλύτερη γίνεται, με αφορμή τη γιορτή του Πατέρα.

Φέτος μπορούμε να φτιάξουμε για τους γλυκατζήδες μπαμπάδες, ένα ιδιαίτερο παγωτό, που δίνει την αίσθηση της τάρτας με ροδάκινα.

Μάλιστα, η παρασκευή αυτή, δεν  χρειάζεται εξοπλισμό, όπως παγωτομηχανή, αλλά ούτε και ανακατέματα, μέχρι να παγώσει στην φόρμα.

Το κόλπο με τα τριμμένα μπισκότα στη βάση της φόρμας, αλλά και τα μπισκότα, μέσα στο μείγμα του παγωτού, δίνουν διαφορετική υφή και γεύση.

Μπορείτε να σερβίρετε το παγωτό, πάνω σε σκληρές καραμελωμένες βάφλες που θα βρείτε στην αγορά ή σε χωνάκια.

Σπιτικό παγωτό ροδάκινο με μπισκότα

Υλικά:

  • 4 ώριμα μέτρια ροδάκινα, χωρίς φλούδα – χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας βότκα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • πρέζα αλάτι 
  • 400 γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 φλιτζάνια (475 γρ.) κρέμα γάλακτος
  • 16 μπισκότα βανίλιας θρυμματισμένα (τ. πτι μπερ)

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε το ένα ροδάκινο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια (περίπου στο μέγεθος ζαριού) και ανακατεύουμε με τη βότκα.

Φτιάχνουμε τον πουρέ ροδάκινου, (1 1/2 φλιτζάνι) βάζοντας στο μπλέντερ τα υπόλοιπα ροδάκινα, μαζί με το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας, το τριμμένο τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε δυνατά τον πουρέ ροδάκινου και το ζαχαρούχο γάλα για περίπου ένα λεπτό.

Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, με μίξερ χειρός, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές «κορυφές». Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει 3 έως 4 λεπτά.

Με διπλωτές κινήσεις και λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε 1 1/2 φλιτζάνι από το μείγμα ροδάκινουζαχαρούχου,  στην σαντιγί

Μόλις το μείγμα ενσωματωθεί στην σαντιγί, το μεταφέρουμε και το ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα ροδάκινου – ζαχαρούχου, στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά.

Θρυμματίζουμε τα μισά μπισκότα (8) και τα τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα. 

Ενώνουμε τα υπόλοιπα θρυμματισμένα μπισκότα με το μείγμα του παγωτού καθώς και τα σουρωμένα κομμάτια ροδάκινου και το στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα στη βάση.

Πιέζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας απευθείας πάνω στο παγωτό για να αποτρέψουμε το σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.

Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για 6 έως 8 ώρες.

Για να σερβίρουμε, βγάζουμε τη φόρμα με το παγωτό και την αφήνουμε για δέκα λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μπορέσουμε να σερβίρουμε σε scoops.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version