Θέλει μόνο λίγες σταγόνες λεμόνι
Τα μικρά τηγανητά ψαράκια τρώγονται ολόκληρα, όλοι το ξέρουν αυτό.
Μπορούμε να βρούμε γαύρο παντού, ακόμη και στη λαϊκή της γειτονιάς και μάλιστα σε πολύ προσιτή τιμή.
Τα μυστικά για να γίνουν τραγανά τα γαυράκια είναι να τηγανίζουμε σε δόσεις.
Επίσης δεν τα ανακατεύουμε όσο τηγανίζονται και φροντίζουμε να τινάξουμε το περιττό αλεύρι πριν τα ρίξουμε στο τηγάνι.
Το μόνο που χρειάζονται, μόλις βγουν από τη φωτιά είναι λίγες σταγόνες λεμονιού.
Τηγανητός γαύρος
Υλικά:
- 1 κιλό γαύρος
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- 1 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 1 φλ. σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Εάν δεν μας καθαρίσει το γαύρο ο ψαράς, τον καθαρίζουμε εμείς, τραβώντας το κεφάλι, με μία απότομη κίνηση και έτσι να αφαιρέσουμε και τα εντόσθια.
Τον ξεπλένουμε καλά και τον βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά.
Τον αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε, κουνώντας το σουρωτήρι.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και τον αλευρώνουμε σε δόσεις.
Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει καλά.
Ρίχνουμε λίγα-λίγα ψαράκια και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Δεν ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρουν χρώμα για 2-3′, γυρίζοντας μια-δύο φορές, ώστε να γίνει τραγανός.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε το γαύρο ζεστό.