Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Μπαλωθιές και… Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα!

Κρήτη: Μπαλωθιές και… Ευρωπαϊκή Επιχειρηματικότητα!
φωτογραφία: αρχείο Intime News

Τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στη Startup Europe Week Crete, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση του είδους, φιλοξενεί η Κρήτη.

“Μ’ αυτό το συνέδριο τοποθετούμε την Κρήτη στην Ευρώπη και στον κόσμο”, τονίζει ο Θάνος Παράσχος συνιδρυτής του Youth Entrepreneurship Club, της ομάδας που είναι “ο επίσημος πρεσβευτής” του Startup Europe Week στο νησί.

Η διοργάνωση υλοποιείται σε τέσσερις πόλεις της Κρήτης, το Λασίθι (8 Μαρτίου), το Ηράκλειο (9 Μαρτίου), το Ρέθυμνο (15 Μαρτίου) και τα Χανιά (16 Μαρτίου) και “έχει σκοπό να παρουσιάσει τις καλύτερες πρωτοβουλίες που προωθούνται από τις περιφέρειες, να ενημερώσει το τοπικό οικοσύστημα για τις ευκαιρίες που υπάρχουν, να παράσχει συμβουλές για την έναρξη μιας εταιρίας και να φέρει σε επαφή τα στελέχη της περιφέρειας με τους επιχειρηματίες και επενδυτές για να δημιουργήσουν ισχυρότερα οικοσυστήματα”.

Σταθερή σύμμαχος και αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια είναι η γαλλική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο πρέσβης της Γαλλίας Κριστόφ Σαντεπί και ο μάνατζερ του δικτύου Mazinnov Ολιβιέ Ντοβέρν, που φιλοξένησαν πριν λίγες μέρες τους πρωταγωνιστές του Startup Europe Week Crete και τους έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στον Τύπο τη δουλειά τους και το πρόγραμμα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Είναι μια δράση, που πραγματοποιείται πανευρωπαϊκά σε περισσότερες από 250 πόλεις στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Στην Κρήτη πραγματοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια και είναι η μεγαλύτερη με πάνω από 1000 συμμετέχοντες, πολλά startups ομιλίες, επιτυχημένους επιχειρηματίες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. 

Στην πλατφόρμα είναι εγγεγραμμένες 60 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Απ’ αυτές τις ομάδες, 10 περίπου αφορούν τον τουρισμό, 6-7 την τεχνολογία της υγείας και οι υπόλοιπες είναι διασκορπισμένες σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως τα μεγάλα δεδομένα και το διαδίκτυο των πραγμάτων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις