Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αναβλήθηκε η δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αναβλήθηκε για το Φεβρουάριο του 2014, από το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής, η δίκη των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη διάρκεια της επέμβασης που έκαναν αστυνομικές δυνάμεις προ ημερών, στο χωριό της βόρειας Χαλκιδικής.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης είχαν γίνει επεισόδια, όταν αντέδρασαν κάτοικοι που είναι αντίθετοι στην επένδυση για την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους,
ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα σπίτια των 4 κατηγορουμένων είχαν βρεθεί κυνηγητικά όπλα, που δεν είχαν δηλωθεί στις Αρχές, κροτίδες και ραδιοπομποί.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των τεσσάρων κατηγορούμενων ζήτησαν αναβολή, καθώς υποστήριξαν ότι δεν είχαν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία της δικογραφίας.

Στο μεταξύ, άλλοι 20 κάτοικοι της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής, έλαβαν κλήσεις για να απολογηθούν ανωμοτί, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας “Ελληνικός Χρυσός” στην περιοχή των Σκουριών, στις 17 Φεβρουαρίου 2013.

Είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν μεθαύριο Παρασκευή, στις τοπικές αστυνομικές αρχές
ενώ στη συνέχεια η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

Να εντοπιστούν οι δράστες της επίθεσης στις Σκουρίες Χαλκιδικής ζήτησε ο πρέσβης του Καναδά

Να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι δράστες της επίθεσης στο εργοτάξιο της Eldorado στις Σκουριές Χαλκιδικής τον περασμένο Φεβρουάριο, ζήτησε ο πρέσβης του Καναδά Robert William Peck, μιλώντας σήμερα στο φόρουμ για την αξιοποίηση του ελληνικού ορυκτού πλούτου.
Η ύπαρξη κλίματος ασφάλειας είναι σημαντική, είπε ο πρέσβης και πρόσθεσε ότι η εμπιστοσύνη μπορεί να προκύψει μόνο μετά από διάλογο.

Ο κ. Peck δήλωσε σύμφωνος τόσο με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει τέλη στην εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, αναδρομικά από 1-1-2013 σύμφωνα με τη νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2011 όσο και με τις διαδικασίες του fast track για τις μεγάλες επενδύσεις.

Στο ίδιο συνέδριο η πρέσβης της Αυστραλίας κα Jenny Bloomfield παρουσίασε την εμπειρία από την ανάπτυξη της εξορυκτικής βιομηχανίας στη χώρα της.
Βασικό στοιχείο, όπως τόνισε, είναι το σταθερό επενδυτικό περιβάλλον και το χαμηλό – από τα χαμηλότερα στον κόσμο – κόστος λειτουργίας. Οι εξαγωγές ορυκτού πλούτου καλύπτουν το 20 % των συνολικών εξαγωγών της Αυστραλίας, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο ελληνικό ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμα:

Χαλκιδική: Σε απολογία 22 ύποπτοι για την επίθεση στις Σκουριές!

Θεσσαλονίκη: Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για την επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική

Στα χαρακώματα για τη διαφήμιση της Ελληνικός Χρυσός στην εφημερίδα Αυγή

Σκουρλέτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ματαιώσει την επίσκεψη στις Σκουριές

Νύχτα τρόμου στην Ιερισσό – “Έπνιξαν” ένα χωριό στα χημικά! – Συγκλονιστικό βίντεο!

Επεισόδια στην Ιερισσό Χαλκιδικής – Δακρυγόνα, οδοφράγματα και λιποθυμίες μαθητών για τα μεταλλεία στις Σκουριές – Δείτε φωτογραφίες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε