Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Άνδρος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 89χρονου – ”Δένει” το έγκλημα η αστυνομία – Τα μεγάλα λάθη των ληστών!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Οι δράστες έπνιξαν με μία ζώνη τον αβοήθητο παππού και προσπάθησαν να κάψουν το πτώμα του
– Τα λάθη που έκαναν οδηγούν τις έρευνες της αστυνομίας που παίρνουν καταθέσεις και από συγγενείς τους
– Τι διαπίστωσαν οι αστυνομικοί από την έρευνα στο σπίτι της δολοφονίας και που στρέφονται οι υποψίες
– Γιατί οι επόμενες ώρες θεωρούνται καθοριστικές για την εξιχνίαση του στυγερού εγκλήματος που σοκάρει
– Οι ομοιότητες με το έγκλημα της Αίγινας, όπου οι δράστες σκότωσαν και έκαψαν θεία και ανιψιό

 

Ένα 24ωρο μετά την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος στην Άνδρο, οι αστυνομικοί έχουν νέα στοιχεία που οδηγούν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από τα λάθη των ληστών, που όπως φαίνεται είχαν σχεδιάσει να σκοτώσουν και να κάψουν το πτώμα του παππού για να σβήσουν τα ίχνη τους. Η φωτιά που έβαλαν όμως δεν εξαπλώθηκε στο άψυχο σώμα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν βρει αποτυπώματα, τα οποία έχουν ήδη σταλεί για εργαστηριακό έλεγχο. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας, που ασφαλώς γνωρίζουν περισσότερα και έχουν μεγάλη εμπειρία, τα αποτυπώματα μοιάζουν με εκείνα των ληστών της Αίγινας, που σκότωσαν και έκαψαν τα θύματά τους.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το θύμα άνοιξε στους δολοφόνους του

Το δεύτερο σημείο που στέκονται οι αστυνομικοί είναι ότι και στα δύο εγκλήματα, τα θύματα φαίνεται να γνώριζαν τους δολοφόνους τους. Στο έγκλημα της Άνδρου, οι δολοφόνοι πρέπει να είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος τους, καθώς σύμφωνα με τις εώς τώρα πληροφορίες οι αστυνομικοί δεν βρήκαν σημάδια παραβίασης στις πόρτες και στα παράθυρα του σπιτιού. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το θύμα άνοιξε την πόρτα σε εκείνους που τον σκότωσαν.

Το θύμα βρέθηκε στραγγαλισμένο με μία ζώνη στο λαιμό του και πολλά χτυπήματα στο πρόσωπο, γεγονός που δείχνει πως μαρτύρησε στα χέρια των ληστών. Εν συνεχεία, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο σπίτι, όπως και στην περίπτωση της Αίγινας στην προσπάθειά τους να κάψουν το πτώμα και να μην αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος.

Σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 89χρονου άντρα υπήρχαν σπίτια συγγενών του θύματος και μόλις είδαν τους καπνούς να βγαίνουν από το σπίτι έσπευσαν. Αφού κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά είδαν έντρομοι το πτώμα του συγγενή τους στο πάτωμα.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι καταθέσεις και τα χρήματα που έλειπαν από το σπίτι

Από χθες στο νησί της Ανδρου έχουν καταφθάσει κλιμάκια αστυνομικών από την Αθήνα και τη Σύρο. Οι άνδρες των εγκληματολογικών υπηρεσιών που αποβιβάστηκαν στο νησί των Κυκλάδων, αμέσως συγκέντρωσαν γενετικό υλικό ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών έχουν προχωρήσει σε ανακρίσεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα. Οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα του ηλικιωμένου, σε μια προσπάθεια να φτάσουν στην άκρη του νήματος.

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δολοφόνοι γνώριζαν το θύμα, είναι ότι οι δράστες φαίνεται να πήγαν κατευθείαν στο συρτάρι που ο ηλικιωμένος είχε κρύψει τα χρήματα που πήραν πριν φύγουν. Οι δράστες πάνω στη βιασύνη τους κοίταξαν να κάνουν γρήγορα, βούτηξαν τα χρήματα και δεν ανακάτεψαν τα υπόλοιπα συρτάρια. Άλλωστε πίστευαν πως αυτό θα είχε λίγη σημασία από τη στιγμή που όλο το σπίτι θα ήταν καμμένο…

Όπως και να χει οι αστυνομικοί θεωρούν πως οι δράστες δεν έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν το νησί και γι αυτό το λόγο, τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμα.

Το έγκλημα της Αίγινας

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα σοκάρουν. Η 70χρονη και ο 44χρονος ανιψιός της έφεραν πολύ σοβαρά τραύματα σε όλο το σώμα. Είναι ενδεικτικό ότι οι δράστες του στυγερού εγκλήματος είχαν σπάσει τα πλευρά της άτυχης γυναίκας ενώ υπήρχαν πολύ σοβαρά τραύματα και στο κεφάλι του 44χρονου ανιψιού της.

Όλα δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη. Ο 44χρονος προσπάθησε να αντιδράσει και τότε δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό, ενώ οι ληστές φαίνεται ότι χτύπησαν άσχημα σε όλο το σώμα σπάζοντάς της πολλά οστά την άτυχη γυναίκα σε μια προσπάθεια να της αποσπάσουν πληροφορίες για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τα ευρήματα της αστυνομίας οι ληστές οδήγησαν τα θύματα σε ένα δωμάτιο όπου τους έβαλαν φωτιά ενόσω ακόμη ανέπνεαν. Είναι ενδεικτικό ότι στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής γράφει πως τα θύματα φέρουν εσωτερικά εγκαύματα στους πνεύμονες, εισέπνευσαν δηλαδή φλόγες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε