Δευτέρα, 29 Απρ.
24oC Αθήνα

Αποτελέσματα εκλογών: Ο Βασίλης Λαμπρινός νέος δήμαρχος Ηρακλείου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο Βασίλης Λαμπρινός εκλέγεται νέος δήμαρχος Ηρακλείου, ο οποίος με καταγεγραμμένο το 28,03 % των εκλογικών τμημάτων συγκεντρώνει ποσοστό 58,95 % έναντι 41,06%, που συγκεντρώνει ο Γιάννης Κουράκης.

Στο εκλογικό κέντρο της «Δύναμης Πολιτών» υποδέχθηκαν θερμά οι υποστηρικτές του τον κ. Λαμπρινο, ο οποίος ευχαρίστησε όλους, όσοι τον εμπιστεύτηκαν «για τα επόμενα δύσκολα χρόνια», αλλά και εκείνους που ψήφισαν «τον αντίπαλο συνδυασμό. Η νέα δημοτική αρχή θα είναι ανεξάρτητη, ενωτική και συμμετοχική».

«Ενωμένοι θα χτίσουμε μαζί το Ηράκλειο του αύριο, με γνώμονα τις αρχές της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της νομιμότητας. Είναι μεγάλη ευθύνη να φτιάξουμε το Ηράκλειο του αύριο» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε συναίσθηση των ευθυνών για την επόμενη 5ετία. Θα συνεχίσουμε χωρίς χρώματα και διακρίσεις».

Επίσης μίλησε για ένα Δημοτικό Συμβούλιο ανοιχτό στους πολίτες, που θα δίνει έμφαση στη φωνή του καθένα και στη συμμετοχική δημοκρατία.

Τέλος, επισήμανε ότι ανεξάρτητοι και όλοι ενωμένοι, με διαφάνεια και ίση μεταχείριση «θα προχωρήσουμε μπροστά», ενώ ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Γιάννη Κουράκη για τα όσα προσέφερε στον δήμο.

Κουράκης: “Δώσαμε ένα καθαρό κι έντιμο αγώνα”

“Δώσαμε ένα καθαρό κι έντιμο αγώνα. Κάναμε τον απολογισμό μας και παρουσιάσαμε το όραμα μας για το νέο Ηράκλειο” ανέφερε απόψε σε δηλώσεις του ο απερχόμενος δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης που συνεχάρη τον νέο δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, για τη νίκη του.

Ο κ. Κουράκης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για τον αγώνα, τους πολίτες καθώς και τους Ηρακλειώτες που τον στήριξαν επί τρείς τετραετίες.

Στις δηλώσεις του άφησε αιχμές για την “αθέατη πλευρά του προεκλογικού αγώνα, της λάσπης και της συκοφαντίας” όπως είπε και πρόσθεσε: “Έμαθα να παίζω έντιμα και καθαρά”. “Θέλω να τους πω ότι τα έδωσα όλα για να αλλάξουμε το Ηράκλειο και θα συνεχίσουμε από τη θέση που έχουμε με τους συνεργάτες μου, για να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά το Ηράκλειο, που αξίζει πολλά”.

Νέοι δήμαρχοι σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα Λασιθίου

Ο Αντώνης Ζερβός θα είναι ο νέος δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, καθώς έως στιγμής στο 67% των εκλογικών τμημάτων συγκεντρώνει ποσοστό 52,11% έναντι του απερχόμενου δημάρχου Δημήτρη Κουνενάκη, που συγκεντρώνει 7,89%.

Στην Ιεράπετρα Λασιθίου, νέος δήμαρχος εκλέγεται ο Θεοδόσιος Καλαντζάκης με 62,71 % έναντι 37,29 του ανθυποψήφιου του, Γιώργου Προεστάκη, με καταγεγραμμένο το 51% των εκλογικών τμημάτων του δήμου .

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποτελέσματα Εκλογών – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Μεγάλο προβάδισμα Τζιτζικώστα

Αποτελέσματα εκλογών – Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Προβάδισμα Μπακογιάννη

Exit poll: Μεγάλη διαφορά Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη – Τι δίνουν τα Exit poll

Exit Poll Ευρωεκλογές: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ – Τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή – Εκτός η ΔΗΜΑΡ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε