Τρίτη, 30 Απρ.
18oC Αθήνα

Αχαϊα:Πήρε δάνειο για να δώσει φακελάκι – ”Βροχή” οι καταγγελίες!

Αχαϊα:Πήρε δάνειο για να δώσει φακελάκι – ”Βροχή” οι καταγγελίες!

Αποκαλυπτικές είναι οι ιστορίες – καταγγελίες που καταγράφονται στο διαδίκτυο και αφορούν περιπτώσεις ανθρώπων που έφτασαν στο σημείο να δώσουν χρήματα για να κάνουν τη δουλειά τους.

Το edosafakelaki.org είναι μια προσπάθεια μιας ομογενούς από τις ΗΠΑ που βίωσε η ίδια την κατάντια του ελληνικού κράτους και θέλησε όλο αυτό να το εξωτερικεύσει και πέρα από τη δική της εμπειρία να καταγραφούν ακόμα περισσότερες. Στο λίγο χρόνο λειτουργίας της η ιστοσελίδα έχει καταγράψει περί τις 600 υποθέσεις – καταγγελίες χρηματισμού, γιατρών, εφοριακών, υπαλλήλων υπουργείων όπως του Μεταφορών ή του ΠΕΧΩΔΕ…

Το σύνολο των καταγγελιών στη Δυτική Ελλάδα, όπως αναφέρει το ilialive.gr φτάνει τις 26, οι περισσότερες (18) στην Αχαΐα που είναι και ο πέμπτος νομός στην Ελλάδα σε καταγεγραμμένες καταγγελίες στο edosafakelaki.org., ενώ μια περίπτωση αφορά την Ηλεία.

Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή πολίτη από την Αχαΐα που έφτασε να πάρει δάνειο για να δώσει φακελάκι! «Χρειάστηκε να κάνω μία εγχείρηση η οποία δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο νοσοκομείο και αναγκαστικά την έκανα σε ιδιωτική κλινική. Εκεί, μου ζητήθηκε από τον γιατρό η “αμοιβή” του (εκτός της αμοιβής που θα λάμβανε από την κλινική) καθώς και η “αμοιβή” των αναισθησιολόγων.

Η ταρίφα ορίστηκε στα 1.500€. Όταν τόλμησα να πω ότι “γιατρέ μου δεν έχω τόσα, μήπως εξυπηρετείσαι με 1.000 € γιατί έχω να πληρώσω και τα έξοδα της κλινικής (850 € για ένα βράδυ!) συν κάποια υλικά που δεν κάλυπτε το ΙΚΑ (400 €)”, η απάντηση ήταν αποστομωτική: 

“Λυπάμαι, δεν θα πραγματοποιήσω την εγχείρηση”. Τότε ζήτησα να δεχτεί να του δίνω κάποιο μικροποσό κάθε μήνα, μέχρι να τον εξοφλήσω (του είχα προτείνει να δεχθεί 200€ κάθε 5 του μηνός που πληρωνόμουν από τη δουλειά) μα και πάλι η απάντησή του ήταν “ανάλογη” αυτού που του ζήτησα: “Τότε να έρχεστε κάθε 5 του μήνα, να αποτελειώνω και ένα κομμάτι της εγχείρησης”. Οπότε, αναγκαστικά, πήρα δάνειο και τον πλήρωσα….»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά: Πυρομανής με μηχανάκι – Επί 2 ώρες έβαζε φωτιές!

Πάτρα: Το επεισοδιακό διαζύγιο 87χρονου με την 81χρονη γυναίκα του!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε