Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Διάσωση τραυματισμένου αργυροπελεκάνου στο Μεσολόγγι – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ από το onairnews
ΦΩΤΟ από το onairnews

Η επιχείρηση διάσωσης του τραυματισμένου αργυροπελεκάνου, στήθηκε απο εθελοντές, σήμερα το πρωί.

Ο τραυματισμένος αργυροπελεκάνος εντοπίστηκε χθές στο απόγευμα στην λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου οταν ήταν σε εξέλιξη οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών.
Οι καταμετρήσεις, γίνονται κάθε χρόνο σε πάνω από 100 χώρες με τη συμμετοχή περίπου 15.000 καταμετρητών, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι εθελοντές.

Παρατήρησαν χθες τον τραυματισμένο αργυροπελεκάνο και σήμερα ο Νικος Νούλας,ο Γιώργος Λαμπρόπουλος,η Ελίνα Γκανιάτσου και ο Ναυτικός όμιλος με τον Μάκη Κοτσίρη ο οποίος έφερε και το κανό, έστησαν επιχείρηση να πλησιάσουν τον αργυροπελεκάνο μιας και δεν είναι εύκολο άνθρωπος να πλησιάσει αυτά τα πουλιά.

Όπως διαβάζουμε στο OnAirNews, απο την θάλασσα με το κανό ο Γιώργος Λαμπρόπουλος προσπαθούσε να κατευθύνει το πληγωμένο πουλί προς την ξηρά που ήταν ο Νίκος Νούλας και ο Μάκης Κοτσίρης και παράλληλα μέσα στην θάλασσα κολυμπούσε και η Ελίνα Γκανιάτσου που προσπαθούσε μέσα στα παγωμένα νερά να πλησιάσει απο άλλη μεριά τον αργυροπελεκάνο.

Τελικά μετά απο λίγη ώρα χάρη στην συντονισμένη επιχείρηση που έστησαν οι εθελοντές έπιασαν τον αργυροπελεκάνο ο οποίος αυτή την ώρα ταξιδεύει για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο ΑΝΙΜΑ.

Ο αργυροπελεκάνος προστατεύεται βάσει της ελληνικής νομοθεσίας και διεθνών συνθηκών, που απαγορεύουν το κυνήγι και την εν γένει ενόχλησή τους, ιδιαίτερα στους τόπους αναπαραγωγής (Οδηγία 79/409/ΕΟΚ).

Δείτε φωτογραφίες του onairnews από τη διάσωση:

ΦΩΤΟ από το onairnews

ΦΩΤΟ από το onairnews

ΦΩΤΟ από το onairnews

Διαβάστε ακόμα:

Μυτιλήνη: Ακόμα και 13χρονος στη σπείρα που “ρήμαζε” το νησί!

Σε αυτό το σπίτι ξεψύχησε ο ηλικιωμένος την ώρα που τον λήστευαν – ΒΙΝΤΕΟ

Τροχαίο με δύο τραυματισμένες γυναίκες στα Τρίκαλα – ΒΙΝΤΕΟ

Μεσσηνία: Η γιαγιά κατάλαβε τις προθέσεις των τσιγγάνων αλλά… αυτό δεν τους εμπόδισε να τη ληστέψουν

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε