Δευτέρα, 6 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές για νέο Περιφερειάρχη μετά την οριστική παύση Ψωμιάδη

Εκλογές για νέο Περιφερειάρχη μετά την οριστική παύση Ψωμιάδη

Εκλογές για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διεξάγονται σήμερα, μετά την οριστική παύση του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την υπόθεση με την μείωση προστίμου σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Τον διάδοχο του Παναγιώτη Ψωμιάδη, στη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας εκλέγει σήμερα η παράταξη της πλειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης κηρύχθηκε έκπτωτος, ύστερα από την καταδίκη του, επειδή μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου.

Υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι ο μέχρι σήμερα αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο έκπτωτος περιφερειάρχης, υποστηρίζει ότι στη θέση του πρέπει να εκλεγεί ο αδερφός του και αναπληρωτής περιφερειάρχης Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα περιφερειάρχη από τη μέρα που τέθηκε σε αργία ο Π. Ψωμιάδης.

Την υποψηφιότητα που είχαν προαναγγείλει απέσυραν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Τσαμασλής και Θεοχάρης Αποστολίδης.

Η συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας εξελίσσεται ήδη και τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας αναμένονται νωρίς το απόγευμα.

Nωρίτερα όπως γράφει το thesstoday ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ζήτησε το λόγο και “επιτέθηκε” στον Απόστολο Τζιτζικώστα, τον οποίο χαρακτήρισε αλαζόνα και ανέφερε ότι “έπεσαν οι μάσκες”.

Από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, είπε ότι ζήτησε να παραμείνει ο Π. Ψωμιάδης εκτός αίθουσας, για να μη θεωρηθεί άκυρη η διαδικασία και εμφανίστηκε ενωτικός λέγοντας πως θα συνεχίσει το έργο Ψωμιάδη “είμαστε οικογένεια” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Μήνυμα-βόμβα από Παπακωνσταντίνου: “Ξέρω ποιός αλλοίωσε τη λίστα”

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε