Κυριακή, 19 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων στη Θεσσαλονίκη – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το ThessToday
ΦΩΤΟ από το ThessToday

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τη δωρέα οργάνων και τις μεταμοσχεύσεις, γίνεται από το πρωί στην Καμάρα..

Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο θέμα της δωρεάς οργάνων και η αύξηση του αριθμού των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα, καθώς σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης η χώρα μας βρίσκεται πολύ χαμηλά.

Δείτε τι δήλωσε στο ThessToday ο συντονιστής μεταμοσχεύσεων περιφερειακού γραφείου Ε.Ο.Μ. στη Βόρεια Ελλάδα, Φώτης Αντωνίου.

Τα υψηλότερο ποσοστό δοτών οργάνων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ). Συγκεκριμένα από την αρχή του έτους μέχρι τις 30 Οκτωβρίου ο αριθμός των δοτών στη Βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία-Θράκη) ανά εκατομμύριο πληθυσμού ανήλθε στους 7,9, ενώ στο σύνολο της χώρας ο αριθμός των δοτών ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι 4,9. Στο σύνολο της Ελλάδας μέχρι σήμερα αναφέρθηκαν 104 εγκεφαλικοί θάνατοι εκ των οποίων αξιοποιήθηκαν τα όργανα των 54. Από τους εγκεφαλικούς θανάτους οι 29 αναφέρθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα και από αυτούς αξιοποιήθηκαν ως δότες οι 22.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Λήστεψαν διανομέα των ΕΛ.ΤΑ την ώρα που μοίραζε τις συντάξεις! ΦΩΤΟ

Καρφωμένος με το ψαροντούφεκο βρέθηκε 30χρονος πατέρας στη Λαμία!

Φλώρινα: Οι αλλοδαπές έκρυβαν στις αποσκευές τους 2 κιλά κοκαΐνης! ΦΩΤΟ

Απαλλάχθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για τον δρόμο Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε