Σάββατο, 18 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ελάχιστα τα ανοιχτά μαγαζιά σε Λαμία, Γιάννενα και Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Ελάχιστα τα ανοιχτά μαγαζιά σε Λαμία, Γιάννενα και Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

Κλειστά στη συντριπτική τους πλειοψηφία παρέμειναν τα μαγαζιά σε Λαμία, Αγρίνιο και Γιάννενα στην πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Με διαμαρτυρίες και κατεβασμένα ρολά υποδέχτηκαν την εφαρμογή του μέτρου εργαζόμενοι και έμποροι σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Οι “μικροί” δεν άνοιξαν στη Λαμία

Ανοιχτά μόνο τα πολυκαταστήματα και λίγα ακόμη μαγαζιά στο κέντρο της πόλης της Λαμίας στην πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας.

“Το crash test της πρώτης Κυριακής πήγε πολύ καλά για μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων άκουσε τον Εμπορικό Σύλλογο….περιμένουμε τώρα και από τον Αντιπεριφερειάρχη να κάνει το καθήκον του, με την απόφαση που θα βγάλει τις επόμενες ημέρες…”, δήλωσε στη κάμερα του LamiaReport Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας Γιάννης Βλαχογιάννης.

Στις 11:00΄ το πρωί το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Φθιώτιδας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Καποδιστρίου έξω από καταστήματα αλυσίδων που ήταν ανοιχτά, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε διερχόμενους “υποψήφιους” καταναλωτές.

Νεκρή η αγορά στα Ιωάννινα

Νέκρωσε η αγορά των Ιωαννίνων σήμερα μετά από την πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνώνς και άλλων φορέων να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα της πόλης.

φωτό από epirusgate

Σύμφωνα με το epirusgate η ανταπόκριση του εμπορικού κόσμου της πόλης είναι σχεδόν καθολική και αγγίζει το 90%.Τα περισσότερα καταστήματα (ακόμη και τα περίπτερα) της πόλης παρέμειναν κλειστά πλην ελαχίστων καταστημάτων που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων έξω από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας ρούχων δημιουργήθηκε ένταση, μιας και ένας καταναλωτής ζητούσε από τα μέλη του ΠΑΜΕ,να ανοίξει το κατάστημα,το οποίο παρέμεινε κλειστό! Τελικά το κατάστημα παρέμεινε κλειστό. Τα καταστήματα των αλυσίδων H&M,ZARA,PULL AND BEAR,παρέμειναν κλειστά,μετά και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Διαμαρτυρίες και υποτονική κίνηση στο Αγρίνιο
 

Μάχη για το δικαίωμα στην αργία έδωσαν έμποροι και εμποροϋπάλληλοι και στo Aγρίνιο που συναντήθηκαν στο κέντρο της πόλης για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.

Οπως γράφει το cityvoice, οι έμποροι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην οδό Παπαστράτου, κυρίως έξω από γνωστά πολυκαταστήματα  σε μία προσπάθεια να αποτραπεί η λειτουργία τους. Στο κέντρο της πόλης άλλωστε η πλειοψηφία των ντόπιων επιχειρήσεων δεν άνοιξε, παράλληλα όμως δεν υπήρχε και κίνηση, καθώς οι Αγρινιώτες δεν επέλεξαν να κάνουν τα ψώνια τους σήμερα.

Λίγο μετά τις 11 μέλη του συλλόγου εμποροϋπαλλήλων και της ΠΑΣΕΒΕ πραγματοποίησαν επίσης διαμαρτυρία στην είσοδο των καταστημάτων του Βερόπουλου και Jumbo, προσπαθώντας να αποτρέψουν τόσο τους εργαζομένους όσο και τους πελάτες να εισέλθουν στο κατάστημα.

Διαβάστε επίσης:

Η εικόνα στην αγορά την πρώτη Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Κλειστά τα μαγαζιά στο Ηράκλειο – Μέλη του εργατικού κέντρου εμπόδισαν το άνοιγμα πολυκαταστήματος

Ανοιχτά μαγαζιά: Φωνές, αντιδράσεις και.. απεργία

Θεσσαλονίκη: “Ποτέ την Κυριακή” από εμπόρους και εργαζομένους (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Αντιδράσεις, αποδοκιμασίες και… σφυρίχτρες για το άνοιγμα των καταστημάτων

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε