Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

“Η φλόγα της αγάπης” στην Ξάνθη – Λαμπαδηδρομίες για αιμοδοσία

ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com

Για μία ακόμη φορά, η ακριτική πόλη της Ξάνθης υποδέχτηκε τη φλόγα της “Αγάπης” σήμερα, Πέμπτη, στο πλαίσιο της 12ης πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας των εθελοντών αιμοδοτών της χώρας.

Αρκετοί σύλλογοι αιμοδοτών, αλλά και φορείς από όλη την Ελλάδα, διοργανώνουν εδώ και 12 χρόνια τη συγκεκριμένη λαμπαδηδρομία που διαρκεί σχεδόν 40 ημέρες, με τη φλόγα να γυρνά τη χώρα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την εθελοντική αιμοδοσία.

Μπορεί να είχε προγραμματιστεί να φτάσει η φλόγα στην Ξάνθη την Τετάρτη, ωστόσο εξαιτίας της κακοκαιρίας, η εκδήλωση μεταφέρθηκε για το απόγευμα της Πέμπτης κι έτσι περίπου στις 19:00, πολλά παιδιά που φορούσαν μπλούζες με τα λογότυπα της εκδήλωσης διέσχισαν κεντρικούς οδούς της Ξάνθης κρατώντας τη φλόγα και προκαλώντας τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των πολιτών.
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
Η φλόγα ακολουθώντας την διαδρομή Κιμμέρια – Ξάνθη, μέσω των οδών Λεωφ. Στρατού, Δημοκρίτου, Μπρωκούμη, Πλατεία Ελευθερίας, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Ηρώων, Κεντρική Πλατεία, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας από στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων των Γιορτών Παλιάς Πόλης κατέληξε στην Πλατεία Μητροπόλεως.
ΦΩΤΟ από thrakitoday.com
Εκεί ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος άναψε το βωμό που είχε τοποθετηθεί ακριβώς για αυτό τον σκοπό και έστειλε το δικό του μήνυμα τόσο για την εκδήλωση όσο και για την παρουσία του Δήμου, μιας και η λαμπαδηδρομία τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης ενώ, όπως γίνεται συνήθως, είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Πηγή: thrakitoday.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κατερίνη: Τη νέα Ψυχιατρική Κλινική εγκαινίασε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα

Σφακιά: Ο ψαράς έβγαλε… καρχαρία! ΦΩΤΟ

Πειθαρχικό για τον…οξύθυμο γιατρό που επιτέθηκε σε δύο γυναίκες συναδέλφους του στην Αμαλιάδα

“Κλειστή λόγω μη σύμβασης” η φοιτητική λέσχη της Λαμίας – Χωρίς φαγητό 2.000 φοιτητές

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε