Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

Η μητέρα της Ανθής Λινάρδου παίρνει την επιμέλεια των παιδιών – Τη Δευτέρα η κηδεία της δολοφονημένης 37χρονης

ΦΩΤΟ από το kozan.gr
ΦΩΤΟ από το kozan.gr

Τα μεγάλα θύματα της υπόθεσης της Κοζάνης, τα τρία αγγελούδια του ζευγαριού, θα αναλάβει προσωρινά η μητέρα της αδικοχαμένης Ανθής Λινάρδου, την ώρα που η πολύκροτη δολοφονία συγκλονίζει τη χώρα.

Η επιμέλεια των δίδυμων κοριτσιών και του μικρού αγοριού, περνάει στη γιαγιά τους με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κοζάνης, μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν σήμερα.

Οι δύο πλευρές μέσω των δικηγόρων τους βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου κατέθεσαν τις θέσεις και λίγο πριν, η απόφαση ανακοινώθηκε δίνοντας την επιμέλεια στην μητέρα της Ανθής Λινάρδου, έως και τις 18 Φεβρουαρίου οπότε θα εκδικαστεί και η οριστική απόφαση. Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε κάθε άλλο αίτημα που έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία…

Η κηδεία της 37χρονης, που βρέθηκε θαμμένη στο χωράφι του συζύγου της, θα γίνει τη Δευτέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει μέσα στον Ιερό Ναό του κοιμητηρίου στο Σχιστό και θα ακολουθήσει η ταφή.

Ο σύζυγος προσπαθεί να πείσει ότι ήταν έγκλημα πάθους

Για την ακρίβεια, προσπαθεί να πείσει πως δεν σχεδίασε το έγκλημα. Μετά την ομολογία και την ανατριχιαστική περιγραφή για τη δολοφονία και την ταφή της Ανθής στο χωράφι του, άνοιξε και πάλι το στόμα του στους αστυνομικούς λέγοντας πως θόλωσε. ”Δεν ήθελα να τη σκοτώσω. Ήθελε να πάρει τα παιδιά μακριά μου και όπως κάθε πατέρας αισθάνθηκα οργή. Μετά φοβήθηκα και προσπάθησα να εξαφανίσω το πτώμα. Όσοι λένε ότι σχεδίασα το έγκλημα, το λένε επειδή δεν με ξέρουν” φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso η οργή της οικογένειας της 37χρονης ξεχειλίζει. “Ήταν επιθετικός και προσβλητικός προς την Ανθή όταν ήρθαν για τις γιορτές στον Πειραιά. Δεν θέλω ούτε να τον δω. Τι να πω τώρα στο τέρας;” είπε η μητέρα της Ανθής για τον 40χρονο κατηγορούμενο.

Δυστυχώς όλα δείχνουν ότι η σχέση του ζευγαριού ήταν προβληματική και πως ο 40χρονος κατηγορείται ότι αποφάσισε να δολοφονήσει τη σύζυγό του όταν εκείνη πήρε την απόφαση να τον χωρίσει. Όσοι γνώριζαν την κατάσταση λένε πως “ήξερε εδώ και δυο χρόνια ότι η Ανθή ήθελε να φύγει από το Βελβεντό. Τον τελευταίο χρόνο είχε αποφασίσει ότι θα χωρίσει”.

Η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης, Παρασκευή Σαββίδου, δήλωσε βέβαιη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα. Αντίθετα ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου, κ. Κουλιούφας, υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του και χαρακτηρίζει την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας έγκλημα πάθους.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειάς της η άτυχη γυναίκα, όπως είπε η αδελφή της είχε υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση από τον σύζυγό της. Η κατάσταση λένε άρχισε να γίνεται χειρότερη μετά τη γέννηση των διδύμων παιδιών. Καταπιεζόταν, ο σύζυγός της δεν της έδινε χρήματα, ούτε και της επέτρεπε να δουλέψει… Δυστυχώς κανείς δεν περίμενε αυτή την κατάληξη. Τωρα οι γονείς της άτυχης κοπέλας σκέφτονται να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό στον Πειραιά, μαζί τους θέλουν να πάρουν και τα τρία αγγελούδια.

Πηγή: kozanimedia, kozan.gr,

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε