Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ξάνθη: Δημοσιογράφος καταδικάστηκε σε 8 μήνες φυλάκιση για συκοφαντική δυσφήμηση πρώην βουλευτή!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο δημοσιογράφος – εκδότης, κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην βουλευτής – Η παρεξήγηση ξεκίνησε από ένα κυλικείο

Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ξάνθης με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (28-01-2014) ο δημοσιογράφος-εκδότης Βαγγέλης Βασιλειάδης, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην βουλευτής (1990-1993) Γιώργος Παυλακάκης.

Σύμφωνα με το thrakitoday.com, σε ιδιωτική πολιτική συζήτηση που είχε ο εκδότης του ”Ακρίτα” στο κυλικείο του Δικαστικού Μεγάρου Ξάνθης, τον Μάρτιο του 2009, κατηγορείται πως αποκάλεσε τον κ. Παυλακάκη «πολιτικό πτώμα» και «λαμόγιο» αλλά και πως φέρεται να είπε για αυτόν ότι «τα παίρνει». Κατηγορίες που ο Βαγγέλης Βασιλειάδης αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν κατά την εκδίκαση υπόθεσης τον Μάριο του 2009 στην οποία βρέθηκαν κατηγορούμενοι τρεις εκδότες καθημερινών εφημερίδων της Ξάνθης (Εμπρός, Φωνή της Ξάνθης, XanthiNews), με τον κ. Παυλαλάκη να έχει κινηθεί δικαστικά απέναντί τους για συκοφαντική δυσφήμηση και τον εκδότη του Ακρίτα να καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Την ημέρα της δίκης υπήρξε μια ιδιωτική πολιτική συνομιλία ανάμεσα στον εκδότη του Ακρίτα και τον κ. Γιάννη Ράπτη, στενό πολιτικό συνεργάτη επί σειρά ετών του κ. Παυλακάκη, παρόντος και του κ. Ευάγγελου Καστρινάκη, μέσα στο κυλικείο του Δικαστικού Μεγάρου. Στη συνέχεια ωστόσο η συζήτηση αυτή μεταφέρθηκε από τον κ. Ράπτη στον κ. Παυλακάκη με τον τελευταίο να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά του εκδότη του Ακρίτα κατηγορώντας τον πως τον αποκάλεσε «πολιτικό πτώμα» κατά τη διάρκεια της ως άνω συζήτησης.
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Κατά την ακροαματική διαδικασία εξετάστηκαν αρχικώς οι τρεις μάρτυρες κατηγορίας του κ. Παυλακάκη, οι οποίοι φέρονταν να ήταν παρόντες στη συνομιλία, ενώ κατά την εξέτασή τους εκφράστηκαν διαφορετικές εκδοχές του τι ακριβώς ειπώθηκε.

Άξιο αναφοράς πως η πρόεδρος του Τριμελούς ρώτησε τον κ. Παυλακάκη εάν είναι πρόθυμος να αποσύρει τη μήνυση εφόσον υπάρξει δήλωση μετάνοιας από πλευράς του δημοσιογράφου, τόσο μέσα στο ακροατήριο όσο και μέσω της Εφημερίδας Ακρίτας, με τον κ. Παυλακάκη να απαντά πως αρνείται και πως θέλει να πραγματοποιηθεί η δίκη.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωση του εκδότη του Ακρίτα για το αδίκημα της εξύβρισης και την ενοχή του για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Η έδρα έκρινε ένοχο τον δημοσιογράφο για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών χωρίς αναστολή. Επί της απόφασης ασκήθηκε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θράκης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε