Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Μπουτάρης σε Χρυσαυγίτη: Δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας; Να σε κεράσω ένα παστέλι;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την αντιπαράθεση του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της παράταξης της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκη, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, προκάλεσε η αναφορά του δημάρχου στο ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ.

Όταν ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του δήμου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος της περιοχής, έπιασε τον δημοτικό σύμβουλο της Ελληνικής Αυγής για τη Θεσσαλονίκη να “μουρμουρίζει”, γεγονός που τον ενόχλησε. “Σας ενοχλούν αυτές οι αναφορές κ. Ματθαιόπουλε; Ρωτάω γιατί είστε αντισημίτες και υπέρμαχοι της ναζιστικής ιδεολογίας” σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στην αντίδραση του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο Γιάννης Μπουτάρης σχολίασε:’ “Με ενοχλεί η ναζιστική ιδεολογία. Εσείς εκπροσωπείτε αυτή την ιδεολογία”. Όταν ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε ότι το κόμμα του πρεσβεύει τον φασισμό, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε:

“Αυτή η ιστορία είναι αποτέλεσμα ναζιστικής ιδεολογίας και με προκαλεί η παρουσία ενός ανθρώπου με φασιστική αντίληψη εδώ μέσα. Δεν ενοχλούμαστε όμως γιατί δύο είστε όλοι κι όλοι. Εσείς βέβαια ονειρεύεστε να πάρετε και τη δημαρχία”.

“Αυτό που κάνετε δεν είναι δημοκρατικό” απάντησε ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος και κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι δεν του επιτρέπει να απαντήσει. “Δεν έχει φασιστική αντίληψη η Χρυσή Αυγή;” ρώτησε ο Γ.Μπουτάρης. “Είναι πολύ πιο δημοκρατική απ’ ότι φαντάζεστε” απάντησε ο κ. Ματθαιόπουλος.

Η απάντησή του έφερε την έκρηξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης: “Ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ή είσαι βλάκας. Σε προκαλώ να πεις ναι είμαι στη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει φασιστική αντίληψη; Ή κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλο σου; Θέλεις ένα λουκούμι ή να σε κεράσω παστέλι;”

Στον καβγά παρενέβη και ο επικεφαλής της παράταξης “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι “κάνει σόσου για να παίξει στις ειδήσεις το απόγευμα”, καθώς όπως είπε “άνοιξε μόνος του τη συζήτηση”.

Πηγή: Thestival , seleo

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε