Πέμπτη, 16 Μαΐ
20oC Αθήνα

“Καυτή ημέρα” με δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα – Όλες οι φωτιές αναλυτικά

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Πολλά και σήμερα, δυστυχώς, τα μέτωπα της πυρκαγιάς σε όλη την επικράτεια, με απολογισμό πολλά καμμένα στρέμματα γης σε Κρήτη, Λάρισα, Μαγνησία, Αχαϊα, αλλά και σε μία αποθήκη χαρτικών στον Ασπρόπυργο. Υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής σε όλες τις εστίες φωτιάς.

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και φέρνει μαζί του, δυστυχώς και τις πληγές που το συνοδεύουν κάθε χρόνο. Και σήμερα Παρασκευή, δεκάδες ήταν τα μέτωπα πυρκαγιάς που σημειώθηκαν σε όλη την επικράτεια της χώρας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ποδός και να ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης τηης πύρινης λαίλαπας.

Στην Κρήτη οι πιο επικίνδυνες πυρκαγιές

Σε εξέλιξη βρισκόταν από το πρωί της Παρασκευής η φωτιά στη Σητεία, που ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή του Χανδρά, ωστόσο, αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή της και χάρη στην μάχη που έδωσαν οι πυροσβέστες με εχθρό τους, μάλιστα, τους ισχυρούς ανέμους, η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα παρουσιάζει, πλέον, βελτίωση.

Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στο σημείο και δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και πυροσβεστικές δυνάμεις από Ηράκλειο και Ιεράπετρα, καθώς και από Χανιά.

Νωρίς το απόγευμα, οι ρίψεις από δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα σταμάτησαν, καθώς τα δύο μέτωπα φωτιάς που εκδηλώθηκαν στο Ηράκλειο, απαιτούσαν την συνδρομή εναέριων μέσων. Η φωτιά έκαψε κυρίως καλλιεργήσιμη έκταση, με δεκάδες ελαιόδεντρα να έχουν γίνει ήδη στάχτη.

Και νέα φωτιά στη Μεσσαρά

Εν τω μεταξύ, μια άλλη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα, Παρασκευή, στη Μεσαρά Ηρακλείου και σε αγροτική έκταση στους Βώρους του δήμου Φαιστού, στην περιοχή Κισσοί, που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Υπό έλεγχο τέθηκαν κι άλλες μικρότερες πυρκαγιές στο Στόμιο Ιεράπετρας, στο Δράσι Λασιθίου και στον Άγιο Μύρωνα

Στο σημείο επιχειρούν οκτώ οχήματα με 16 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με οκτώ άτομα και εννέα οχήματα του δήμου Φαιστού, ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεσή της συνέβαλε κι ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, την ώρα που οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σήμερα σε όλη τη χώρα δυσχεραίνουν το έργο της πυροσβεστικής, που προσπαθεί ακόμη να θέσει υπό έλεγχο την πύρινη λαίλαπα.

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Χλόη Μαγνησίας

Συναγερμός σήμανε και στην Μαγνησία, εξαιτίας μίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Χλόη, όπου έχουν σπεύσει μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή την ώρα επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο παίρνουν μέρος στη κατάσβεση της φωτιάς, ενώ αναμένονται άλλα δύο αεροσκάφη από τη Θεσσαλονίκη.

Την επιχείρηση συντονίζει ο ίδιος ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, Νικόλαος Μιχαλάκης, ο οποίος και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, την ώρα που στο σβήσιμο της φωτιάς συμμετέχουν και αεροσκάφη της Π.Υ. κάνοντας ρίψεις νερού.

Στις φλόγες ο δήμος Κιλελέρ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε και στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο δήμο Κιλελέρ, από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία το μεσημέρι της Παρασκευής και κατακαίει σιτοκαλαμιές και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, καθώς και δυο πεζοπόρα τμήματα, ενώ επιχειρεί και ένα αεροπλάνο στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Φωτιές και στην Αχαϊα – Απειλήθηκε καταυλισμός Ρομά

Επί ποδός βρίσκονται και οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αχαϊα, αφού σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν δύο πύρινα μέτωπα, το ένα κοντά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λεύκας Πατρών και το δεύτερο στην περιοχή του Αλισσού.

Και στα δύο συμβάντα έσπευσαν άμεσα οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής και δίνουν μάχη για να σβήσουν και τις δύο νέες αυτές εστίες.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Σταγέικα, κατέφθασαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν έναν καταυλισμό Ρομά, με σύμμαχο τους ισχυρότατους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή.

Τελικά μετά από υπερπροσπάθεια, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, αφού υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Φωτιά και σε αποθήκη στον Ασπρόπυργο, αλλά και στη Σκιάθο

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsIT, η φωτιά ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο ενός εργοστασίου με χαρτικά, αλλά λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σήμερα σε όλη σχεδόν τη χώρα, πολύ γρήγορα έκαψε τα ξερόχορτα του εξωτερικού χώρου, με αποτέλεσμα οι φλόγες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Η ακριβής τοποθεσία της αποθήκης είναι η Νέα Ζωή, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο, την ώρα που μεγάλη μάχη με την πύρινη λαίλαπα έδωσαν 30 άνδρες της πυροσβεστικής με 10 οχήματα.

Παράλληλα, με την επέμβαση των Πυροσβεστών αλλά και με τη βοήθεια εργαζομένων ξενοδοχείου σώθηκε το πευκόδασος Καναπίτσα στη Σκιάθο, αφού τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν τη 01:45 ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία.

Άμεσα κλήθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο του νησιού, την ώρα που στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ

Αρχικά, η φωτιά αντιμετωπίστηκε από 4 άτομα του προσωπικού ενός ξνοδοχείου που βρίσκεται δίπλα στο δάσος και στη συνέχεια 3 οχήματα με δέκα άντρες, που άμεσα έφτασαν στο σημείο, έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο στις 4 το πρωί. Όπως αναφέρει το e-volos.gr, o απολογισμός την πυρκαγιάς ήταν καμμένα πεύκα και βλάστηση έκτασης 50 τ.μ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χειροπέδες σε ιδιοκτήτη Λούνα Παρκ στην Ερέτρια που λειτουργούσε χωρίς άδεια

Ένοχος ο πλοίαρχος για το ναυάγιο του Sea Diamond – Όλη η απόφαση του εφετείου

Θεσσαλονίκη: Ισόβια για τη δολοφονία νεαρής αεροσυνοδού – Έγκλημα ερωτικού πάθους έκρινε το δικαστήριο

Είδαν κροκόδειλο στο Ρέθυμνο!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε