Δευτέρα, 6 Μαΐ
20oC Αθήνα

Καζάνι που βράζει η Πάτρα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής – Μικροσυμπλοκή στην πλατεία Γεωργίου

Καζάνι που βράζει η Πάτρα για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής – Μικροσυμπλοκή στην πλατεία Γεωργίου

Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα στην πόλη με αφορμή την πραγματοποίηση εκδήλωσης της «Χρυσής Αυγής» με ομιλητές τους βουλευτές Μιχ. Αρβανίτη και Χρ. Παππά, στα Γραφεία που διατηρεί στην οδό Γερμανού στην άνω πόλη της Πάτρας.

Όπως γράφει το patrastimes, από νωρίς γύρω από τα γραφεία βρίσκονταν ακροβολισμένες δυνάμεις των ΜΑΤ ( Πλ. Ομονοίας –  Γεωργίου) πριν την έναρξη του αντιφασιστικού συλλαλητήριου που διοργανώνει η κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» Πάτρας.

Αρχικά 400 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλ. Γεωργίου και ξεκίνησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας -από την οδό Κορίνθου- φωνάζοντας αντιρατσιστικά συνθήματα.

Περιμετρικά των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Γερμανού (Ρούφου – Αγ. Δημητρίου- Λόντου – Γερμανού) άρχισαν ταυτόχρονα να συγκεντρώνονται μέλη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με το thebest.gr ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις κατά μήκος της οδού Γούναρη, με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. να είναι ισχυρή στη διασταύρωση με την Καραϊσκάκη, κοντά δηλαδή στο Μεταγωγών.

Τα ΜΑΤ έκλεισαν τη Γούναρη

1.000 και πλέον άτομα παίρνουν μέρος αυτή την ώρα στην αντιφασιστική πορεία, η οποία βρίσκεται στην οδό Γούναρη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκλεισαν την λεωφόρο Γούναρη στο ύψος της Καραϊσκάκη, έχοντας τοποθετήσει κάθετα στο δρόμο κλούβα των ΜΑΤ, ενώ έχουν παραταχθεί στο σημείο, προκειμένου να αποτρέψουν τους συμμετέχοντες στην πορεία να ανέβουν την Γούναρη και να κινηθούν προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Γερμανού.

Λίγο πριν τις εννιά η αντιφασιστική πορεία, αφού οι συγκεντρωμένοι διέσχισαν το κέντρο της Πάτρας, επέστρεψε στην πλατεία Γεωργίου απ’ όπου ξεκίνησε.

Όπως γράφει το thebest οι διαδηλωτές πραγματοποιούν τωρα καθιστική διαμαρτυρία μέσα στο χώρο της πλατείας.

Λίγο αργότερα σύμφωνα με το patrastimes ακολούθησε μικροσυμπλοκή όταν περνώντας από το σημείο της διαμαρτυρίας κάποια άτομα είπαν κάτι που προφανώς εξαγρίωσε κάποιους από τους συγκεντρωμένους, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικροσυμπλοκή και προς στιγμήν να απειληθούν επεισόδια.

Διαβάστε επίσης:

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” στο NewsIt

Βόλος: Η διαχειρίστρια τη βρήκε νεκρή στο μπάνιο…

Λασίθι: Στρίμωξε τους επιβάτες και τον… στρίμωξε το Λιμενικό

Πάτρα: Φοβούνται επεισόδια στην πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Ξύλο στο Αγρίνιο – Το στεφάνι του Μπαρμπαρούση εξαγρίωσε το πλήθος (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Ηράκλειο: Απελπισία δίχως τέλος – Έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίες σε λίγη ώρα

Ιερόδουλες έδειραν τουρίστα στη Ρόδο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε