Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Κεφαλοτύρι ενός τόνου στα Ζωνιανά!

Κεφαλοτύρι ενός τόνου στα Ζωνιανά!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών και οι φορείς του χωριού προσπαθούν να αναδείξουν τις συνήθειες και τη ζωή των βοσκών, ενώ οι νοικοκυρές δημιουργούν τοπικά εδέσματα και δείχνουν βήμα- βήμα τις συνταγές και τις μεθόδους παρασκευής, στην 7η γιορτή βοσκού και τυριού.

Η 7η Παγκρήτια Γιορτή Βοσκού και Τυριού θα πραγματοποιηθεί στα Ζωνιανά, του Δήμου Μυλοποτάμου, την Κυριακή 27 Ιουλίου, ενώ την ημέρα της γιορτής ντόπιοι και καλεσμένοι θα κόψουν το γιγάντιο κεφαλοτύρι βάρους 1 τόνου που θα παρουσιαστεί στο γλέντι.

Το τυρί, παρασκευάστηκε από τους τυροκόμους του χωριού με την βοήθεια των τυροκόμων και του προσωπικού του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Ινστιτούτο Κρητικής Διατροφής Φίλων Γαστρονομίας Κρήτης, θα κάνουν τις δικές τους προτάσεις με βάση τα αγνά ντόπια προιόντα, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης ο Όμιλος των Βρακοφόρων της Κρήτης, ο χορευτικός Σύλλογος «Τ’ Αόρι» και ο Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 18:00 το απόγευμα και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.

Πηγή: cretalive.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ναύπλιο: Κατεδάφισαν αυθαίρετο εστιατόριο στο λιμάνι! Δείτε φωτό

Κομοτηνή: Απάνθρωπη απάτη σε ηλικιωμένη – Της πήραν 10.000 ευρώ

Φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Ρέθυμνο – Ελικόπτερο και μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής

Επέλαση “μάγων” στα Τρίκαλα! Ο Kanmbemba κι ο Batura που τάζουν λαγούς με πετραχήλια

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε