Τετάρτη, 1 Μαΐ
22oC Αθήνα

Κοζάνη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία – Λίμνη η Εγνατία [pics, vids]

Κοζάνη: Εικόνες καταστροφής από την κακοκαιρία – Λίμνη η Εγνατία [pics, vids]

Εικόνες απόλυτης καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι του χωριού Χρωμίου στην Κοζάνη. Από την καταρρακτώδη βροχόπτωση πλημμύρισαν σπίτια και οι δρόμοι άνοιξαν στα δυο!

Οι εικόνες που κατέγραψε το kozan.gr είναι αποκαλυπτικές για το μέγεθος των καταστροφών. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του οικισμού Βαγγέλη Γαμβρέλα παρόμοιες καταστροφές είχαν γίνει το 1983. Πολλά σπίτια του χωριού και η εκκλησία υπέστησαν ζημιές.

«Ήταν τόσο δυνατή η βροχή που συνέβη κάτι που είχε γίνει και το 1983, όταν ακόμα δεν είχε πέσει άσφαλτος στο χωριό». Όπως είπε ξηλώθηκε η άσφαλτος, όπου άνοιξαν τρύπες στο δρόμο βάθους 1,5 μέτρου!

Την ίδια στιγμή, κλειστή παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τον κόμβο των Κοίλων έως το κόμβο της Σιάτιστας εξαιτίας των νερών που έχουν συσσωρευτεί στο οδόστρωμα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων ημερών με την συνεχή βροχόπτωση, είχαν ως αποτέλεσμα το νερό σε ορισμένα σημεία της Εγνατίας οδού, ενός καινούργιου δρόμου (!), να μην μπορεί να απορροφηθεί από τα φρεάτια και τις καταβόθρες και να πλημμυρίσει το οδόστρωμα. Εξαιτίας δε της νεροποντής το βράδυ της Παρασκευής προς το Σάββατο, η εικόνα το πρωί ήταν ακόμη χειρότερη!

Στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με δώδεκα άνδρες που από χθες κάνουν άντληση υδάτων.

Με ευθύνη της Τροχαίας Κοζάνης η κυκλοφορία των οχημάτων στα συγκεκριμένα σημεία και σε απόσταση τριάντα χιλιομέτρων, διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων.

Επίσης με ανακοίνωση της η αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ενημερώνει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω καταστροφής του οδοστρώματος στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής Αιανή – Καισαρειά και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται μέσω της επαρχιακής οδού Αιανής – Ρυμνίου. Προβλήματα υπάρχουν αυτή την ώρα στην ορεινή κοινότητα Γαλατινής στην Κοζάνη από την χθεσινοβραδινή βροχόπτωση με πλημμυρισμένα υπόγεια όπου η πυροσβεστική κάνει άντληση των υδάτων.

Με πληροφορίες από kozan.gr και ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε