Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κοζάνη: Σκληραίνουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι για το κέντρο μεταναστών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου, στην έκτακτη συνεδρίαση που έκανε σήμερα με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, αποφάσισε να συνεχίσει και να κλιμακώσει τον αγώνα ενάντια στη δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Νεάπολη

Αποφασίστηκε δε η ενδυνάμωση της Επιτροπής Αγώνα κατά της Ίδρυσης του Κέντρου με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου όλων των παρατάξεων, για να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της Νεάπολης.

Για αύριο, Σάββατο, στις 7 το απόγευμα, αποφασίστηκε να γίνει παλλαϊκή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Κατάστημα της Νεάπολης.
Μάλιστα, ο Δήμος Βοΐου και η Επιτροπή Αγώνα, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε όλο τους πολιτικούς της Δυτικής Μακεδονίας, να λάβουν ανοιχτή θέση για την πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει το συγκεκριμένο Κέντρο στη Νεάπολη.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από κατοίκους της Νεάπολης η κατάληψη του στρατοπέδου “Μιλτιάδη Πόρτη”, όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών, σε μία προσπάθεια να εμποδίσουν την έναρξη εργασιών για τη διαμόρφωση του χώρου.
Από το πρωί οι δημότες της Νεάπολης κατέλαβαν το στρατόπεδο και παρέταξαν μπροστά από τις εγκαταστάσεις τα μηχανήματά τους.

Για το παραπάνω θέμα συνεδρίασαν εκτάκτως στην Κοζάνη, οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Μακεδονίας.
Σε ανακοίνωσή τους, καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αναστείλει την απόφασή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου στην περιοχή της Νεάπολης,
ζητώντας να εφαρμοσθούν οι εθνικές και διεθνείς διατάξεις για την ίδρυση και λειτουργία τέτοιων κέντρων.

Διαβάστε ακόμα:

Δεν κάνει πίσω ο Χρυσοχοϊδης για το κέντρο μεταναστών στη Κοζάνη!

Κοζάνη: Στους δρόμους οι κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για το χώρο φιλοξενίας μεταναστών

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε