Πέμπτη, 2 Μαΐ
20oC Αθήνα

Κρήτη: Δικαιώθηκε η γυναίκα που απειλήθηκε με απόλυση επειδή έμεινε έγκυος – Δέχτηκε τα πάντα η εταιρεία της!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για τελική νίκη και δικαίωση της εργαζόμενης που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κατήγγειλε μια σειρά αυθαιρεσιών από τεχνική εταιρεία

κάνει λόγο το Σωματείο Μισθωτών – Τεχνικών Παράρτημα Ηρακλείου καθώς όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του, η εταιρεία κατέβαλλε όλα όσα διεκδικούσε η εργαζόμενη.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου, η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας δεν είχε καλύψει τα αιτήματα της εγκύου, η οποία εκτός από τις οφειλές για τα απλήρωτα δεδουλευμένα της, ζητούσε και την ηθική δικαίωσή της.

Παράλληλα εντύπωση είχε προκαλέσει η αποδοχή από την πλευρά της εταιρείας για καταβολή δεδουλευμένων, όχι μονάχα για αυτά που είχαν γραπτώς υπογράψει οι δύο πλευρές αλλά και γι αυτά που προφορικά είχαν συμφωνήσει.

«Τελικά, η εργοδοσία», όπως αναφέρει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, «συναίνεσε στην χορήγηση της εξάμηνης ειδικής άδειας μητρότητας και δεσμεύτηκε γραπτά για την χορήγηση της άδειας θηλασμού σε συνεχείς ημέρες (3,5 μήνες), οπότε αν δεν τηρήσει τη δέσμευση θα επιβαρυνθεί με πρόστιμο από την επιθεώρηση.

Επιπλέον, στη γυναίκα όχι μόνο κατεβλήθησαν όλα τα χρωστούμενα (υπερωρίες, δώρα, επιδόματα και μισθοί) αλλά η βάση υπολογισμού όλων των παραπάνω δεν ήταν η σύμβαση εργασίας που της επιβλήθηκε να υπογράψει αλλά ο πραγματικός μισθός που καταβάλλονταν με βάση την προφορική συμφωνία.

Αυτό αποτελεί την μεγαλύτερη μας νίκη. Ανάλογη δικαίωση εργαζομένων προβλέπεται νομοθετικά και υπάρχουν επίσης αρκετά ανάλογα δεδικασμένα, παρά την μεθοδευμένη μέσω αντεργατικών νόμων (και προς συμφέρον των εργοδοτών) σταδιακή αποσάθρωση του εργατικού δικαίου. Εκκρεμεί τέλος η αποκατάσταση της ασφαλιστικής εικόνας της συναδέλφου στο ΙΚΑ από την εργοδοσία, όπως αυτή υποχρεούται».

Πηγή: flashnews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε