Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Έσωσαν καρέτα-καρέτα 40 κιλών! Δείτε φωτό

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Μία θηλυκή, ενήλικη θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα, μήκους 72 εκ. και 40 κιλών, βρέθηκε στον Πλατανιά Χανίων στις 28 Ιουνίου τραυματισμένη κι αφού περιθάλφθηκε, θα ελευθερωθεί στο φυσικό της περιβάλλον σε λίγες ημέρες!

Η χελώνα βρέθηκε από έναν κάτοικο, ο οποίος παρατήρησε τη χελώνα πολύ κοντά στη παραλία και διέκρινε πως δεν κολυμπά φυσιολογικά. Αμέσως επικοινώνησε με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, ο οποίος δραστηριοποιείται στη περιοχή με πρόγραμμα πεδίου.
ΦΩΤΟ από cretapost.gr
Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ κατέφθασαν άμεσα στη παραλία και μετέφεραν τη χελώνα στον ερευνητικό σταθμό του ΑΡΧΕΛΩΝ στο Γεράνι, όπου και της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Έπειτα, μεταφέρθηκε στο Λιμάνι της Σούδας, προκειμένου να καταφτάσει άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης, που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στην Γλυφάδα Αττικής.

Η χελώνα ήταν πολύ αδύναμη και εξαντλημένη και έφερε ένα τραύμα στο λαιμό, ενώ μετά την διεξαγωγή ακτινογραφιών, που έδειξαν πως δεν φέρει άλλα τραύματα και την φροντίδα των ειδικών και των εθελοντών του Κέντρου Διάσωσης, η καρέτα-καρέτα άρχισε σταδιακά να τρώει κανονικά και έτσι ανάρρωσε γρήγορα. Αυτό σημαίνει πως ήρθε η ώρα να απελευθερωθεί στο φυσικό της περιβάλλον.

Η ώρα της απελευθέρωσης!

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Η απελευθέρωσή της, θα γίνει στον κόλπο Χανίων, κοντά στην παραλία που βρέθηκε τραυματισμένη, προς τιμή όλων όσων τόσο συντονισμένα βοήθησαν για την διάσωσή της.

Η απελευθέρωση θα γίνει την Τρίτη στις 5 Αυγούστου, 11:00πμ στον Πύργο Ψηλονέρου, στον Πλατανιά Χανίων

Επιπλέον, η εκδήλωση αυτή θα είναι ανοιχτή στο κοινό, γιατί πιστεύεται πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό μάθημα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλες της ηλικίες, γεγονός πολύ σημαντικό, μιας και στον κόλπο Χανίων καταγράφεται από τον ΑΡΧΕΛΩΝ η μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των φωλιών των θαλάσσιων χελωνών, σε εθνικό επίπεδο (6% ετησίως).

Πηγή: cretapost.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τέσσερις ώρες κλειστή η εθνική στην Καβάλα λόγω τροχαίου

Αυτός είναι ο δεύτερος δάσκαλος που κατηγορείται για παιδεραστία στις Σέρρες – Φωτό

Θεσσαλονίκη-Κατερίνη: Αερογέφυρα “ζωής” για νεογνό που βρισκόταν σε κίνδυνο!

Κρήτη: “Κατάμαυρη” εργασία αξίας… 1,5 εκατομμυρίου ευρώ!

Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε