Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Καταδικάστηκε για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό της φίλης του, λίγο πριν παντρευτούν!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Ο θάνατος της 25χρονης που βλέπετε στη φωτογραφία είχε συγκλονίσει το Ηράκλειο – Η αυλαία της υπόθεσης έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, μετά από μια μαραθώνια διαδικασία..

Σε ποινή φυλάκισης 8 ετών με αναστολή, υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβάλει εγγύηση 10.000 ευρώ, καταδίκασε αργά χθες το βράδυ (29-05-2013) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον 25χρονο Βρετανό, που οδηγήθηκε σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της 22χρονης φίλης του Τσέλσι Χάιντμαν τον Μάιο του 2010 στα Μάλια.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από μαραθώνια ακροαματική διαδικασία και αφού το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Το ζευγάρι είχε έρθει στην Κρήτη πριν από 3 χρόνια για διακοπές, αλλά και με προοπτικές να παντρευτεί και να εργαστεί στο νησί. Κατά τη διάρκεια ενός διαπληκτισμού μεταξύ τους, ο 25χρονος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα η οποία είχε στη συνέχεια κάποιες ενοχλήσεις στην κοιλιά, αλλά δεν ζήτησε άμεσα τη βοήθεια γιατρού. Μετά από κάποιες ημέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όμως υπέκυψε μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο θάνατός της είχε αποδοθεί σε χολική περιτονίδα λόγω πλήξης, πιθανότατα από κλωτσιά, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ενώ στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθη και προφυλακίσθηκε ο 25χρονος σύντροφός της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο νεαρός φερόταν ότι ήταν αυτός που την χτύπησε με τα χέρια του και άλλο αντικείμενο στην κοιλιά, προξενώντας της σοβαρές ζημιές στο πάγκρεας. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα, η ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι οι συνθήκες του θανάτου της 22χρονης δεν οφείλονται σε ατύχημα, αφού οι μελανιές που έφερε στο κορμί της βεβαίωναν ότι είχε δεχτεί χτυπήματα.

Η μητέρα της 22χρονης, κατά την κατάθεση της, αναφέρθηκε στις συνθήκες του θανάτου της κόρης της, λέγοντας ότι ο θάνατός της δεν οφείλεται σε κάποιο ατύχημα, αλλά πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της συνηγορούν στο βίαιο ξέσπασμα κάποιου καυγά του ζευγαριού.

Η ίδια, επίσης, ανέφερε ότι είχε στείλει ένα γράμμα στον κατηγορούμενο το οποίο διαβάστηκε, ζητώντας του να μάθει τι πραγματικά έγινε -λέγοντας πως αυτό είναι το μόνο που την ενδιαφέρει- όμως πότε δεν πήρε απάντηση. Ο δικηγόρος της οικογένειας της 22χρονης, μετέφερε την αγωνία των γονιών της κοπέλας, οι οποίοι ζητούσαν να μάθουν τι ακριβώς συνέβη στο παιδί τους.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου είχε από την αρχή ισχυρισθεί ότι ο πελάτης του είναι αθώος, υποστηρίζοντας ότι η άτυχη κοπέλα έφερε χτυπήματα 10 ημερών και πως παρά τις πιέσεις του κατηγορουμένου και φίλων τους, η ίδια αρνιόταν να πάει στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πρέβεζα: Εξαφάνιση μητέρας τριών παιδιών – Οι συγγενείς της φοβούνται ότι αυτοκτόνησε!

Ηλεία: Στην εντατική εργάτης με κρούσμα λεπτοσπείρωσης!

Ηράκλειο: Άγριο ξύλο για ένα σουβλάκι – Στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης!

Δυτική Ελλάδα: ”Χάθηκε” η Ναύπακτος και η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου λόγω αφρικανικής σκόνης!


Εύβοια: Μπήκαν σπίτι και βρήκαν τον φίλο τους νεκρό στο πάτωμα!


Πάτρα: ”ΠΑΟΚ θρησκεία και νύφη τη Μαρία” – Ο γάμος κομμωτή που έγινε θέμα συζήτησης!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε