Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Οι ”αγανακτισμένοι” βγήκαν στους δρόμους και γέμισαν τις πλατείες!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε Ηράκλειο, Χανιά, Λασίθι και Ρέθυμνο…

Εκατοντάδες “αγανακτισμένοι πολίτες” συγκεντρώθηκαν απόψε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων, για να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίδρασή τους στα νέα οικονομικά μέτρα.

Η εκδήλωση ήταν απολύτως ειρηνική, χωρίς συνθήματα και πανό, ενώ οι συγκεντρωμένοι δήλωναν ότι συμμετέχουν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία, πέρα από κόμματα και κατεστημένες δομές. Οι περισσότεροι τόνιζαν ότι ενημερώθηκαν για τη διαμαρτυρία από το διαδίκτυο, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί που κατέβηκαν στην πλατεία της αγοράς μαζί με τις οικογένειες τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που διαδόθηκε και πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου και βρήκε εκατοντάδες Ρεθυμνιώτες, να ασπάζονται την ανάγκη να εκφραστεί με ήρεμο τρόπο και χωρίς φωνές και ταραχές το αδιέξοδο το οποίο βιώνουν.

Όπως δήλωσαν αρκετοί πολίτες «μας ενδιαφέρει να εκφραστούμε χωρίς καμία πολιτική ομπρέλα, να μιλήσουμε για τα προβλήματα μας, τα αδιέξοδα μας την ανασφάλεια που βιώνουμε».

Όσοι συγκεντρώθηκαν απόψε στο Ρέθυμνο, επεσήμαναν πως βρέθηκαν όλοι μαζί «χωρίς να ξέρουμε αν αυτό θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα όμως υπάρχει η ανάγκη να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας πως μπορούμε να αγωνιστούμε και να αντιδράσουμε και με άλλους τρόπους πέρα των γνωστών και άχαρων».

Πολλοί νέοι ανέφεραν πως τα σημερινά αδιέξοδα δεν είναι μόνο κληρονομιά από τα λάθη του παρελθόντος αλλά και αποτέλεσμα μιας παθητικής στάσης που αρκετοί νέοι κρατούν σήμερα. «Η Ελλάδα είναι σε μεγάλο αδιέξοδο στο οποίο συμπαρασύρονται οι νέοι που δεν έχουν που να απευθυνθούν, ποιους να συμβουλευτούν, με ποιους να επικοινωνήσουν. Δεν είναι όλα διαφθορά και διαπλοκή. Είμαστε και εμείς που πρέπει να βρούμε λύσεις στο πρόβλημα και να μην επιτρέψουμε να μας συμπαρασύρει και διαφθείρει η απραξία», δήλωσε μια ομάδα νεαρών φοιτητών του Πανεπιστημίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Λαοθάλασσα “αγανακτισμένων” στο Σύνταγμα – Φωνάζουν “αίσχος” και τραγουδούν τον Εθνικό Ύμνο

Θεσσαλονίκη: Ασφυκτικά γεμάτος ο Λευκός Πύργος από αγανακτισμένους πολίτες


Πάτρα: Πάνω από 3.000 διαδηλώνουν στο κέντρο της πόλης


Βόλος: Γέμισε το κέντρο από διαδηλωτές – Δείτε φωτογραφίες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε