Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Στο “σκαμνί” ο οδηγός που σκότωσε δύο νεαρούς – Είχε επιτεθεί και σε αστυνομικό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 27χρονος που πριν από λίγες ημέρες έστειλε στο νοσοκομείο έναν αστυνομικό που θέλησε να του κάνει έλεγχο στην οδό Δουκος Μποφόρ στο Ηράκλειο, κάθησε στο “σκαμνί” και για μία ακόμη σοβαρή υπόθεση. Δικάστηκε από το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για το διπλό θανατηφόρο τροχαίο με θύματα δύο νεαρούς δικυκλιστές, ο ένας εξ αυτών ήταν ο γιος του τέως αστυνομικού διευθυντή Ηρακλείου Μανώλη Κοντοδιάκου.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, αν και ο δικηγόρος του ζήτησε να του αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος.
Του επέβαλε κατά συγχώνευση ποινή φυλάκισης 4 ετών και ανέστειλε την ποινή επί τριετία,
επιβάλλοντάς του όμως περιοριστικούς όρους: να παρακολουθείται για 3 χρόνια από επιμελητή κοινωνικής αρωγής, να εμφανίζεται κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, ενώ του αφαίρεσε για έναν χρόνο την άδεια οδήγησης.

Το τροχαίο είχε γίνει στις 23 Απριλίου 2007, στις 23:14 το βράδυ, όταν ο 22χρονος τότε κατηγορούμενος, φέρεται να είχε μπει με το αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε, από την οδό Λακωνίας, στη Λεωφόρο Παναγιωτάκη, “απερίσκεπτα” σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα, “εκτελώντας αριστερό ελιγμό και παραβιάζοντας την προτεραιότητα της μοτοσικλέτας”,
στην οποία επέβαιναν οι δύο νεαροί στρατιώτες, ο οδηγός Κωνσταντίνος Παπαδάκης και ο συνοδηγός Γιώργος Κοντοδιάκος. Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης, ήταν να σκοτωθούν ακαριαία οι δύο νεαροί.

Ο 27χρονος, σήμερα, υποστήριξε στην απολογία του ότι ακολούθησε πιστά τον ΚΟΚ και ότι για το ατύχημα ευθύνεται η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κινούνταν η μοτοσικλέτα.

Ο 27χρονος οδηγός του αυτοκίνητου εξάλλου σήμερα οδηγήθηκε και στο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, που τον έκρινε ένοχο για τον ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών όταν επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο και τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με 3ετή αναστολή.

Διαβάστε ακόμα:

Αργολίδα: Στα χέρια της Αστυνομίας η αδίστακτη συμμορία ληστών – Έχουν οδηγήσει έναν άνθρωπο στο θάνατο! ΦΩΤΟ

Ιωάννινα: Καταδίωξη νοικιασμένου αυτοκινήτου με 78 κιλά χασίς!

Κρήτη: Φώναξαν τη Χρυσή Αυγή για κεραία κινητής τηλεφωνίας!

Πιερία: Δολοφονικό χτύπημα με σιδηρολοστό – Τον σκότωσε στη μέση του δρόμου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε