Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Κρήτη: Θρίλερ μεσοπέλαγα για 130 άτομα πάνω σε ιστιοφόρο!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δραματική η επιχείρηση διάσωσης των 130 ατόμων που βρίσκονταν πάνω στο ιστιοφόρο – Άρχισαν να καλούν σε βοήθεια όταν διαπίστωσαν ότι το σκάφος είχε αρχίσει να βάζει νερά…

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στις Λιμενικές Αρχές της Ιεράπετρας από την πληροφορία ότι σκάφος που πλέει νότιανατολικά από το Κουφονήσι κινδυνεύει λόγω εισροής υδάτων.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, το ιστιοφόρο που εξέπεμψε σήμα SOS λίγο πριν τις 06.00 τα ξημερώματα και ενώ έπλεε κοντά σε διεθνή ύδατα, μετέφερε 130 αλλοδαπούς, πιθανότατα λαθρομετανάστες από τη Λιβυη.

Οι άνδρες του λιμενικού βρήκαν τους αλλοδαπούς να τρέμουν από τον φόβο τους

Στην επιχείρηση διάσωσης πήραν μέρος σκάφος του Λιμενικού, ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα υγραεριοφόρο  πλοίο  καθώς και παραπλέοντα σκάφη.

Λίγο μετά τις 09.00 οι 130 λαθρομετανάστες βρίσκονταν πάνω στο υγραεριοφόρο πλοίο ”Rhourd Enouss” τύπου LNG, που θα τους μεταφέρει στην Ιεράπετρα για εξετάσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το σκάφος που έχει αρχίσει να βάζει νερά, ήταν δουλεμπορικό. Ο σωματέμπορος τους εγκατέλειψε και οι αλλοδαποί εζησαν μόνοι και αβοήθητοι δραματικές στιγμές στο πέλαγος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Στην Πάτρα η σορός της άτυχης φοιτήτριας – Οι τελευταίες πράξεις του δράματος!

Ναυπακτία: Πήγε στη φωλιά για τα αυγά και της ”κόπηκε” το αίμα – Δείτε φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε