Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Κυλλήνη: Το βρέφος των 5 ημερών, τα παιδικά χαμόγελα και το νέο ξεκίνημα προσφύγων και μεταναστών (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από ilialive.gr
ΦΩΤΟ από ilialive.gr

Όσοι βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της άφιξης των πρώτων 300 προσφύγων από τη Συρία στην Κυλλήνη λύγισαν – Οι πόρτες των 7 λεωφορείων…

που έφτασαν λίγο πριν τις 19.00 το απόγευμα άνοιξαν και από μέσα ξεπήδησαν δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους, καθώς και αρκετοί ηλικιωμένοι. Μια ώρα μετά τα παιδιά έπαιζαν στην μισοχαλασμένη παιδική χαρά, οι γονείς τους ανακουφισμένοι ακουμπούσαν το ταλαιπωρημένο κορμί τους σε μια γωνιά και όλοι μαζί ευχαριστούσαν το Θεό που μέσα σε αυτό το ταξίδι του ξεριζωμού, βρέθηκαν σε έναν χώρο με ανθρώπινες συνθήκες και με «ζεστούς» ανθρώπους που τους αγκάλιασαν από την αρχή.

Βρέφος πέντε ημερών στο δρόμο της προσφυγιάς

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν αυτή που μια Σαμαρείτισσα πήρε στα χέρια της μια καλαθούνα για να βοηθήσει μια λεχώνα. Το βρέφος της μόλις πέντε ημερών, γεννημένο στο δρόμο της προσφυγιάς, στο ταξίδι της αναζήτησης μιας καλύτερης τύχης. Λίγο αργότερα ο Ναμπίλ Μοράντ ρωτούσε περισσότερα για το βρέφος και αποκάλυψε την ηλικία του. Μετά την καταγραφή τους οι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στις κατοικίες και με τη βοήθεια του προσωπικού της 117 ΠΜ που έχει και την ευθύνη του χώρου προσπαθούσαν να καλύψουν όποια προβλήματα υπήρχαν για τις πρώτες ώρες της φιλοξενίας τους στους χώρους αυτούς…

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ναμπίλ Μοράντ μεταξύ άλλων τόνισε πως «η Ελλάδα για ακόμα μια φορά δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Η αγάπη και η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες που δεν φταίνε σε τίποτα φαίνεται. Όπως είχαμε ζητήσει ήρθαν οικογένειες με παιδιά. Πιστεύω ότι η κίνηση που έγινε άξιζε τον κόπο. Να ευχαριστήσω όλους που μας στήριξαν αυτές τις ημέρες στην απόφαση που πήραμε, απέναντι σε κάποιες επιθέσεις και φωνές που δημιούργησαν ένα άσχημο κλίμα».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος τόνισε πως «δεν πρόκειται για 300 άτομα, για 300 μονάδες, αλλά για 300 ανθρώπινους πόνους. Το είδατε μπροστά σας και μιλάμε για μικρά παιδιά στην αγκαλιά των μανάδων τους. Είμαστε εδώ στο κέντρο υποδοχής της Μυρσίνης, που επέλεξε το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και του συντονιστικού για το προσφυγικό. Οι δήμοι και οι περιφέρειες είμαστε σε διαρκή επαφή. Ο ρόλος μας είναι υποβοηθητικός, δεν μας έχουν ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητούν από εμάς, παρά μόνο να υποδείξουμε κάποιους χώρους».

Πηγή: ilialive.gr – Live News

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε