Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Λάρισα: Νέα τροπή στο δράμα της εγκατάλειψης μικρού παιδιού σε εκκλησία – Οι σκέψεις για τους γονείς!

ΦΩΤΟ από onlarissa.gr
ΦΩΤΟ από onlarissa.gr

Παιδοψυχολόγοι δεν σταματούσαν να μιλούν στο αγοράκι που κάποια στιγμή έδειχνε να καταλαβαίνει τις λέξεις που άκουγε. Το ίδιο πάντως δεν μπορεί λόγω ηλικίας να μιλήσει…

Κανένα σημάδι δεν έχουν δείξει συγγενείς ή οικείοι του μόλις ενάμισι έτους αγοριού, το οποίο βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του την περασμένη Τετάρτη στο χώρο του Φρουρίου, κοντά στον Άγιο Αχίλλιο στη Λάρισα. Οι έρευνες των αστυνομικών έχουν στραφεί προς τους Ρομά της περιοχής, καθώς διαπιστώθηκε πως το αγοράκι αντιδρά και καταλαβαίνει την τσιγγάνικη διάλεκτο. Ωστόσο, δεν έχει καταστεί προς το παρόν δυνατό να βρεθεί το καθοριστικό εκείνο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό των γονέων του παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζουν οι άντρες της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, είναι το αγοράκι να «μην είναι βιολογικό τέκνο και να μην είχε περιέλθει με νόμιμο τρόπο» στην οικογένεια με την οποία ζούσε. Έτσι, πιθανολογείται πως ο μικρός διέφυγε της προσοχής και αφότου βρέθηκε από περαστική στο Φρούριο και αποκαλύφθηκε η ιστορία του, ο φόβος της αποκάλυψης μίας νέας ιστορίας σαν τη «μικρή Μαρία» από τα Φάρσαλα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει οδηγήσει τους «κηδεμόνες» του στο να μην το αναζητήσουν. Προς το παρόν πάντως ο μικρός βρίσκεται στη θαλπωρή κοινωνικής δομής της Λάρισας, υπό την επίβλεψη κοινωνικής λειτουργού του δήμου Λαρισαίων.

Σημειώνεται πως το παιδάκι, που εντοπίστηκε φροντισμένο και καθαρό, είναι καλά στην υγεία του. Καταλαβαίνει την τσιγγάνικη διάλεκτο, αν και προφανώς λόγω ηλικίας δεν μιλάει. Σημειώνεται πως το θέμα που πήρε πανελλήνιες διαστάσεις απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, ενώ δεν έλειψαν οι παραινέσεις πολιτών προς τα ΜΜΕ αλλά και τις αρχές για την πλήρη δημοσίευση της φωτογραφίας του μικρού αγοριού με την ελπίδα κάποιος να το αναγνωρίσει βοηθώντας έτσι τις έρευνες.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Λαρισαίων κ. Δεληγιάννης, εξήγησε πως «Το παιδί βρίσκεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον υπό την επίβλεψη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Λαρισαίων. Είναι καλά, είναι απόλυτα κοινωνικό, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, με τους ανθρώπους που το φροντίζουν». Ο κ. Δεληγιάννης προσθέτει επίσης πως θα ακολουθήσουν κάποια διαδικαστικά όπως για παράδειγμα να εξεταστεί από γιατρούς, ενώ «κοινωνική λειτουργός έχει αναλάβει από εδώ και πέρα τα επόμενα βήματα σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα και την αστυνομία».

Πηγή: paidis.com, thessalianews.gr, onlarissa

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε