Πέμπτη, 2 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λέσβος: Συνέλαβαν δημοσιογράφο για ρεπορτάζ που “στηλιτεύει τις νεοναζιστικές απόψεις εκπαιδευτικού”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, η δίκη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος κατηγορείται μετά από μήνυση του γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλη Μακρυπούλια, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.

Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου χθες, Τρίτη και δικαζόταν σήμερα, Τετάρτη, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο αποδέχθηκε αίτημα της πολιτικής αγωγής για την αναβολή.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), με ανακοίνωσή του, καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την προσπάθεια τρομοκράτησης του συναδέλφου, Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος βρέθηκε να διώκεται με την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση γυμνασιάρχη της Μυτιλήνης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, «αφορμή αποτέλεσε ρεπορτάζ του συναδέλφου που στηλιτεύει τις νεοναζιστικές απόψεις του εκπαιδευτικού και αναφέρεται σε όσα αυτές έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία. Πρόκειται για μία κατάφωρη προσπάθεια φίμωσης του δημοσιογραφικού λόγου που δεν μπορεί και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή». «Οι φασιστικές αντιλήψεις τρομοκράτησης του δημοσιογραφικού κόσμου που επιχειρούν να επιβάλλουν λογικές λογοκρισίας θα πέσουν στο κενό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα:

Θεσσαλονίκη: Θεατρική παράσταση με εισιτήριο… τρόφιμα και ρούχα – Συγκεντρώθηκαν τόνοι προϊόντων!

Τρίκαλα: Παππούς ενημέρωσε ότι βρήκε αρχαία και… βρέθηκε κατηγορούμενος!

Πύργος: Νιγηριανοί ποδοσφαιριστές έπαιζαν σαν… Έλληνες με πλαστά δελτία!

Kalamata we have a problem! Βάση εκτόξευσης πυραύλων το αεροδρόμιο της πόλης;

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε