Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μαγνησία: Προφυλακιστέος ο 38χρονος Βούλγαρος λαθροδιακινητής των 23ων μεταναστών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Προφυλακιστέο έκρινε ο Ανακριτής Βόλου, λίγο μετά την απολογία ενώπιόν του, τον 38χρονο Βούλγαρο οδηγό του βαν, που την Τρίτη ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα στην ΠΑΘΕ και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό μεταναστών, που εξ’ αφορμής του συμβάντος, αποκαλύφθηκε ότι μετέφερε παράνομα στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο 38χρονος Βούλγαρος κατηγορείται για παράνομη διακίνηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος, με αποτέλεσμα την προκυλάκισή του, μέχρι να γίνει η δίκη του.

Σε ότι αφορά τους μετανάστες, Σύριους και Σομαλούς, οι οποίοι μετά το ατύχημα, μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Βόλου,
σταδιακά και αφού ταυτοποιούνται τα στοιχεία τους, δεδομένου ότι προέρχονται από χώρες οι οποίες βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, αφήνονται ελεύθεροι.

Όπως διαβάζουμε στο e-volos, σε κάθε περίπτωση οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη τη χώρα, αναζητούν έναν 67χρονο άντρα, ιδιοκτήτη του βαν, ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές,
την Τρίτη και οδηγώντας Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε λίγα λεπτά με το ατύχημα,
προπορεύονταν του βαν που οδηγούσε ο 38χρονος με τους 23 μετανάστες.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, έξω από τον Βόλο και πιο συγκεκριμένα στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών, όπου ένα φορτηγάκι, το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε λόγω το τροχαίου συμβάντος, στην καρότσα του μετέφερε παράνομα 23 μετανάστες και ξέφυγε από την πορεία του.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ Μαγνησίας και στην Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων, με ασθενοφόρα και γιατρούς να φτάνουν από όλες τις γύρω περιοχές, προσφέροντας άμεσα τις πρώτες βοήθειες και ταυτόχρονα μεταφέροντας τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Την ίδια ώρα και υπό τον φόβο της απέλασης, τρεις μη τραυματισμένοι μετανάστες, προσπαθούσαν να εξαφανιστούν στα χωράφια,
ενώ οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. περνούσαν χειροπέδες στον 38χρονο οδηγό, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος, αφού σχηματιστεί σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα αντιμετωπίζοντας την κατηγορία του λαθροδιακινητή.

Με τους υπόλοιπους 20 μετανάστες -μεταξύ των οποίων και μία έγκυος Σομαλή- να είναι καλά στην υγεία τους,
τόσο οι 3, που προσπάθησαν να διαφύγουν, όσο και υπόλοιποι 20, αφού πάψει η νοσηλεία τους,
θα αφεθούν ελεύθεροι, όπως ορίζει ανά περίπτωση η νομοθεσία.

Διαβάστε ακόμα:

Στο νοσοκομείο βρέφος στην Πρέβεζα γιατί… δεν είχαν χρήματα για να το ταΐσουν οι γονείς του

Λαμία: Σύλληψη ληστή on camera! ΒΙΝΤΕΟ

Έπεσε με το αυτοκίνητό του σε δένδρο στην Ξάνθη! ΦΩΤΟ

Έργα που ξεπερνούν τα 44 εκατομμύρια ευρώ στην Πελοπόννησο ζητά να ερευνηθούν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε