Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Μεγάλο συλλαλητήριο γιατρών και εργαζομένων του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείο Βόλου – ΒΙΝΤΕΟ

ΦΩΤΟ από το e-volos
ΦΩΤΟ από το e-volos

Σήμερα το πρωί στις 11.00 π.μ., έγινε το μεγάλο συλλαλητήριο των νοσοκομειακών Ιατρών και εργαζομένων στο
“Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου, που στόχευε στο να γίνουν ευρέως γνωστά στην τοπική κοινωνία, τα αίτημα για κάλυψη των κενών θέσεων ιατρών που υπάρχουν, και η ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος.

Τόσο ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Νίκος Χαυτούρας, όσο και η πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, Φούλη Τσιώμου, αναφέρθηκαν στα ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο.
Ο κ. Χαυτούρας, μέσω της ομιλίας του υπογράμμισε ότι, το Νοσοκομείο είναι υπόθεση όλων και πρέπει, όλη η κοινωνία και οι φορείς να αντιδράσουν:
“Το Νοσοκομείο, βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι μαζί την πρόσληψη γιατρών και προσωπικού. Πριν λίγες ημέρες παιατήθηκε και η τελευταία γαστρεντερολόγος, ενώ κλινικές όπως ΩΡΛ, ογκολογική, οφθαλμολογική έχουν μείνει με έναν γιατρό. Μετά και την παραίτηση της Διευθύντριας, δε θα μπορούν να γίνονται ούτε έκτακτα χειρουργεία, ενώ πολύ σύντομα, οι κλινικές όπως, η Παθολογική, η Χειρουργική και η Ορθοπεδική θα αντιμετωπίσουν κι αυτές μεγάλο πρόβλημα. Η διάλυση του Νοσοκομείου είναι προ των πυλών”.

Aλλά και η κυρία Τσιώμου, όπως διαβάζουμε στο e-volos, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια της.
Συγκεκριμένα δήλωσε: “με βάση την εικόνα του Νοσοκομείο, οι ανθρώπινες ζωές βρίσκονται υπό σαφή απειλή. Κινδυνεύουν ζωές λόγω έλλειψης γιατρών, ενώ παντελής είναι έλλειψη παραϊατρικού προσωπικού. Έχουν αφήσει το Νοσοκομείο ακάλυπτο. Οι βαριοπούλες των οικονομικών μέτρων γκρεμίζουν το Νοσοκομείο και πυρπολούν τις δομές πρόνοιας”.

Η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο είναι οριακή, μέρα με τη μέρα υπάρχει σταδιακή συρρίκνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος, το οποίο κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας, αφού ήδη πολλές κλινικές κινδυνεύουν με λουκέτο, διότι βρίσκονται χωρίς γιατρό και άλλες υπολειτουργούν, λόγω των πολλών ελλείψεων που υπάρχουν.

Η κινητοποίηση συνέπεσε με την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών γιατρών.

Ακούτστε τι δήλωσε για το συλλαλητήριο στο νοσοκομείο, ο Πάνος Καμμένος:

Διαβάστε ακόμα:

Με άρωμα Χρυσής Αυγής η διαμαρτυρία των παλιννοστούντων στην Ξάνθη

Κρήτη: Τον συνέλαβαν γιατί… πυροβόλησε τους κλέφτες

Ο Αλβανός εργάτης του τον σκότωσε! Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στη Λακωνία!

Εύβοια: ”Έσκυψε η μαμά και την σκότωσα” – Στο φως όλη η απολογία του Πακιστανού δολοφόνου!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε