Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Μικρός Μπεν: Κορυφώνεται η αγωνία για τις έρευνες! Η οργή της μητέρας του για τα σχόλια Ελλήνων αστυνομικών

Η μητέρα του Μπεν - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Η μητέρα του Μπεν - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η μητέρα του Μπεν χαρακτηρίζει “ήρωες” όσους συμμετείχαν στις νέες έρευνες στην Κω οι οποίες έφτασαν στο τέλος τους
– Ίσως και αύριο αναμένεται συνέντευξη τύπου για τα ευρήματα
– “Μην τολμήσει κανείς να κάνει κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους” λέει η μητέρα του Μπεν για τους Άγγλους ερευνητές
– Χθες, συνταξιούχοι αστυνομικοί από την Ελλάδα είχαν σχολιάσει ότι οι τωρινές έρευνες ήταν μάταιες και αυτό προκάλεσε την οργή της μητέρας

Μόλις χθες δημοσιεύτηκε η θεωρία των συνταξιούχων αστυνομικών που συμμετείχαν το 1991 στις έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ. Σύμφωνα με τα όσα είπαν, δεν πιστεύουν ότι θα βρεθεί θαμμένο το μικρό αγόρι στην περιοχή της Κω όπου έγιναν οι νέες έρευνες καθώς, τα συγκεκριμένα σημεία, τα είχαν ερευνήσει και οι Έλληνες αστυνομικοί πριν 25 χρόνια και μάλιστα δύο φορές, χωρίς αποτέλεσμα.

Λίγες ώρες μετά, η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ, μίλησε στην Sunday Mirror, απαντώντας ουσιαστικά στη θεωρία των συνταξιούχων αστυνομικών… Η ίδια μίλησε με θερμά λόγια τους Βρετανούς ερευνητές που ανέλαβαν τη νέα έρευνα και τους οποίους χαρακτήρισε ήρωες. Όπως είπε στη Sunday Mirror “στηρίζει” το σενάριο ότι ο γιος της σκοτώθηκε από εκσκαφέα πριν από 25 χρόνια και ότι στη συνέχεια θάφτηκε κάπου το πτώμα του.

Όσο για τη θεωρία των Ελλήνων συνταξιούχων αστυνομικών, ότι οι καινούριες έρευνες είναι μάταιες, η μητέρα του Μπεν σχολιάζει ότι ο επικεφαλής των τωρινών ερευνών,  Jon Cousins “δε θα σταματήσει ποτέ να αναζητά την αλήθεια, για όσα χρόνια του απομένουν ως ντετέκτιβ. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ όπως και όλους τους εθελοντές που μας βοήθησαν. Ένας άνδρας από την Ελλάδα έχασε δύο μεροκάματα για να βοηθήσει στην έρευνα της αστυνομίας”.

Και συμπληρώνει με νοήμα: “Μην τολμήσει κανείς να κάνει κριτική σε αυτούς τους ανθρώπους. Δε θέλω να ακούσω ποτέ κακή κουβέντα για αυτoύς τους ντετέκτιβ. Τους αξίζει μετάλλιο για αυτό που κάνουν και όχι κριτική”.

Από τις τωρινές έρευνες στην Κω για τον Μπεν Νίνταμ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οι έρευνες της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ στην Κω πάντως, που κράτησαν τρεις εβδομάδες, έφτασαν στο τέλος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δωθεί συνέντευξη τύπου, ίσως και αύριο,  για τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Άγγλοι αστυνομικοί, από την περιοχή κοντά στο αγροτόσπιτο που έμενε ο Μπεν Νίνταμ, πριν την εξαφάνισή του στις 24 Ιουλίου του 1991.

Έγιναν έρευνες και σε ένα δεύτερο χώρο, όπου θα μπορούσε να έχει θαφτεί ο μικρός Μπεν. Στην οικογένεια Νίνταμ είχε ειπωθεί να είναι προετοιμασμένη για τα χειρότερα, μετά τη νέα μαρτυρία ότι ο μικρός σκοτώθηκε από εκσκαφέα. Μια μαρτυρία, η οποία “άνοιξε” αυτή τη δεύτερη έρευνα των Άγγλων στην Κω, 25 χρόνια μετά την εξαφάνιση του παιδιού. Ωστόσο, η εξέλιξη αυτής της έρευνας, που κόστισε ένα εκατομμύριο λίρες, δε φαίνεται πως έφερε στο φως αυτά που αρχικά περίμεναν οι Άγγλοι…

Ο μικρός Μπεν Νίνταμ που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου του 1991 - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Η μητέρα του Μπεν, μιλώντας για τους Άγγλους αστυνομικούς είπε ότι “Εκείνοι γνωρίζουν αρκετά για να έχουν μια εικόνα για το τι συνέβη. Ένας επιθεωρητής με μαύρα χέρια και γόνατα από το σκάψιμο για να βρει την αλήθεια; Τι περισσότερο μπορεί να ζητήσει κάποιος και τι παραπάνω μπορεί να πει;”

Άγγλος επιθεωρητής: Απαραίτητες οι νέες έρευνες για να πάρει απαντήσεις η οικογένεια του Μπεν

 

Ο επικεφαλής των τωρινών ερευνών Jon Cousins, δηλώνει ότι “έχω επανεξετάσει με μεγάλη λεπτομέρεια κάθε κομμάτι από τα στοιχεία που μου έδωσαν οι ελληνικές αρχές, οι οποίες έιναι πολύ υποστηρικτικές στη δουλειά που κάνουμε, για να βοηθήσουμε και τις δικές τους έρευνες”. Και συμπλήρωσε:

“Ως αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει τους τελευταίους 18 μήνες, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή η φάση της επιχείρησης είναι απολύτως απαραίτητη για να καταφέρει να πάρει απαντήσεις η οικογένεια του Μπεν”.

Πηγή:mirror.co.uk

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε