Τετάρτη, 15 Μαΐ
22oC Αθήνα

“Μπλόκο” στους ταξιδιώτες με πλαστά έγγραφα στο αεροδρόμιο των Χανίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Μπλόκο” σε όσους επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα από το αεροδρόμιο “Ιωάννης Δασκαλογιάννης” των Χανίων, αλλά και σε όσους προσπαθούν να τους διευκολύνουν, έχουν βάλει οι αστυνομικές αρχές.

Όπως έκαναν γνωστό σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Αρτέμης Κουτσαυτάκης και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του αεροδρομίου Γιάννης Θεοδωρογλάκης,
το τελευταίο δίμηνο, από την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ μέχρι και σήμερα, έχουν συλληφθεί 43 άτομα.

Από αυτούς, οι 17 συνελήφθησαν με την κατηγορία της διακίνησης και οι υπόλοιποι για πλαστογράφηση εγγράφων και μη νόμιμη διαμονή στην χώρα. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν από αραβικές ή αφρικανικές χώρες και προορισμοί αυτών των μεταναστών ήταν οι Βρυξέλλες, η Βιέννη, η Μασσαλία και αεροδρόμια σε Ιταλία και άλλες χώρες.

“Από τα στοιχεία αυτά καταδεικνύεται ο επαγγελματισμός και η μεθοδικότητα του προσωπικού της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο Χανίων, κάτι που διασφαλίζει τη νόμιμη και ασφαλή μετακίνηση πολιτών και επισκεπτών από και προς την Κρήτη”, επισήμανε ο κ. Κουτσαυτάκης.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΑΤ Αερολιμένα Χανίων τόνισε πως η θωράκιση των πυλών εισόδου και εξόδου από την χώρα καθιστά τη χώρα αξιόπιστη στους Ευρωπαίους εταίρους.
Ο κ. Θεοδωρογλάκης στάθηκε και στο επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΛΑΣ στο αεροδρόμιο, στο θέμα της αναγνώρισης πλαστών εγγράφων, καθώς και στην υλικοτεχνική υποδομή που βοηθά στο έργο τους.

Διαβάστε ακόμα:

Οι Ρώσοι πάνε… Ρόδο – Κατά 86% αυξήθηκαν οι αφίξεις τους στο νησί!

Γρεβενά: Ο κλέφτης προσποιήθηκε υπάλληλο του… Υπουργείου Οικονομικών!

Απίστευτο! Στα 17 του είχε σε βάρος του 4 εντάλματα σύλληψης και 10 καταδικαστικές αποφάσεις!

Θεσσαλονίκη: Φωτιά ξέσπασε στη μηχανή υπεραστικού λεωφορείου!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε