Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέες προκλήσεις ακροδεξιών στο Ωραιόκαστρο: “Χαιρετίσματα στον Φύσσα” [vids]

Νέες προκλήσεις ακροδεξιών στο Ωραιόκαστρο: “Χαιρετίσματα στον Φύσσα” [vids]

Λίγες μέρες μετά τις εικόνες ντροπής μέσα στο Εφετείο και την ασέβεια χρυσαυγιτών προς τη μητέρα του Παύλου Φύσσα (σ.σ. “που είναι ο Παύλος σου τώρα” της φώναζαν) ακόμη μια πρόκληση από ακροδεξιούς έρχεται. Και αυτή τη φορά στο Ωραιόκαστρο με αφορμή (και μόνο) το γεγονός πως σε σχολείο της περιοχής φοιτούν προσφυγόπουλα.

Και τα προσφυγόπουλα είναι η αφορμή γιατί αν ήταν η αιτία, οι ακροδεξιοί που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου δεν θα φώναζαν στους αντιεξουσιαστές που έκαναν αντισυγκέντρωση “χαιρετίσματα στον Φύσσα”.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ στη Θεσσαλονίκη, μέλη της Πατριωτικής Κίνησης που μαζεύτηκαν έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (το είχαν κάνει και την περασμένη Παρασκευή όταν αλυσοδέθηκαν για να μην αφήσουν τα παιδάκια να μπουν στο σχολείο!) για να εμποδίσουν εννέα (!) προσφυγόπουλα 9 έως 12 ετών να μπουν στις 13:00 το μεσημέρι στο σχολείο για να κάνουν μάθημα!

Και μάλιστα, όταν στην απέναντι πλευρά συγκεντρώθηκαν αντιεξουσιαστές με καλυμμένα τα πρόσωπα αλλά και μέλη της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης, που είχαν μαζί τους δώρα για τα παιδιά, ακούστηκε η φράση “χαιρετίσματα στον Φύσσα”!

Από τη μια τα μέλη της Πατριωτικής Κίνησης με ελληνικές σημαίες στα χέρια, σε απόσταση 50 μέτρων αντιεξουσιαστές και αντιφασίστες και στη μέση κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ. Εικόνες που δεν ταιριάζουν έξω από ένα σχολείο. Αλλά στην Ελλάδα έχουν γίνει πια καθημερινό φαινόμενο.

Όπως αναφέρει το seleo.gr σημειώθηκε και καυγάς, με δυο άτομα να πιάνονται στα χέρια και τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να τους χωρίσουν! Από τις 11:00 το πρωί είχαν κάνει την εμφάνισή τους έξω από το σχολείο οι αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το κλίμα βγήκαν τα παιδιά από τις σχολικές αίθουσες!

Τελικά, όπως έγινε και την περασμένη Παρασκευή, τα προσφυγόπουλα μπήκαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε