Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Παναγία μου, Παναγία μου!” – Βίντεο από τον σεισμό στο Αίγιο

“Παναγία μου, Παναγία μου!” – Βίντεο από τον σεισμό στο Αίγιο

Βίντεο ντοκουμέντο αποκαλύπτει τον πανικό που επικράτησε στο Αίγιο, όταν χτύπησαν τα Ρίχτερ, το απόγευμα της Παρασκευής. Ο σεισμός, παρόλο που δεν είχε πολύ μεγάλο μέγεθος, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, ξυπνώντας άσχημες μνήμες από το παρελθόν στους κατοίκους του Αιγίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι αντιδράσεις που καταγράφονται στο βίντεο. Εργαζόμενος σε πρατήριο υγρών καυσίμων, φωνάζει “Παναγία μου, Παναγία μου”, την ώρα που η γη σείεται κάτω από τα πόδια του και τρέχει να προστατευτεί.
Άλλος εργαζόμενος ακούγεται να λέει πως έπεσε τοιχίο από το βενζινάδικο.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός που σημειώθηκε στις 19.15 είχε μέγεθος 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.

O σεισμός, εκτός της Πάτρας, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Αίγιο, την Ναύπακτο και σε άλλες παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Κορινθίας, ενώ όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, η δόνηση συνοδευόταν από έντονη βοή.

Πηγή: thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε