Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πάτρα: “Απόβαση” παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών στο Δημαρχείο

ΦΩΤΟ από το PatrasTimes
ΦΩΤΟ από το PatrasTimes

Με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα έφτασαν το μεσημέρι στο Δημαρχείο της Πάτρας παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών, στo πλαίσιo των κινητοποιήσεών τους για το επικείμενο νομοσχέδιο.

Ο λόγος, είναι γιατί όπως λένε, το νομοσχέδιο αυτό θα είναι ταφόπλακα για τις λαϊκές αγορές,
θα διώξει του παραγωγούς και τους επαγγελματίες από τις λαϊκές και θα οδηγήσει το λιανεμπόριο των οπωροκηπευτικών στα μεγάλα συμφέροντα και τα σούπερ μάρκετ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, για να του καταθέσει ψήφισμα. Μάλιστα, από τη μεγάλη κινητοποίηση έκλεισε για ώρα η οδός Μαιζώνος,  από την πλατεία Γεωργίου μέχρι το ύψος της Γούναρη.

Όπως διαβάζουμε στο PatrasTimes, οι παραγωγοί και οι πωλητές των λαϊκών αγορών, αποχώρησαν λίγο πριν τη μία από το Δημαρχείο της Πάτρας, αφού κατέθεσαν το ψήφισμα στον δήμαρχο Γιάννη Δημαρά, ενώ ο Δήμαρχος έδωσε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Τους στηρίζει ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Γιάννης Δημαράς εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στους παραγωγούς και τους εμπόρους των λαϊκών αγορών, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ο Δήμαρχος μάλιστα τόνισε ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν πλήττει μόνο τους παραγωγούς και τους εμπόρους,
αλλά πλήττει κυρίως τους χιλιάδες Πατρινούς δημότες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και οι οποίοι ψωνίζουν φθηνά στις λαϊκές αγορές της πόλης
ενώ με το νομοσχέδιο που εισήλθε στη Βουλή προς ψήφιση θέλουν να τους οδηγήσουν ως πελατεία στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή έχει εκδώσει ήδη ανακοίνωση υπέρ του αγώνα τους, και ότι ο Γ. Δημαράς ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισάγει το θέμα την Παρασκευή προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπάρξει και στήριξη προς τους απεργούς και από το θεσμικό όργανο της πόλης.

Μιλώντας προς τους εκπροσώπους των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών ο Δήμαρχος είπε μεταξύ άλλων:

«Ξέρω τη σημασία της λαϊκής αγοράς. Κατανοώ και στηρίζω τον αγώνα σας και πρέπει να αναγνωρίσουμε όλοι ότι με το νομοσχέδιο αυτό πλήττονται και οι χιλιάδες συμπολίτες μας και δη εκείνοι που ανήκουν στα ευπαθή στρώματα της τοπικής μας κοινωνίας, οι οποίοι μπορούν και ψωνίζουν φθηνά προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

Είμαι ξεκάθαρος, λοιπόν, είμαστε στο πλευρό σας και αγωνιζόμαστε για να μη περάσει το νομοσχέδιο και γίνει νόμος.

Είμαι δίπλα σας γιατί έχετε δίκιο. Είμαι δίπλα σας γιατί με το νομοσχέδιο αυτό θα την πληρώσουν όλοι οι Πατρινοί και κυρίως οι φτωχοί συμπολίτες μας. Μάλιστα θα είναι ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα γι’ αυτούς να μην μπορούν να ψωνίζουν φθηνά».

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι εκπρόσωποι των παραγωγών και των εμπόρων των λαϊκών αγορών και τόνισαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί με το νομοσχέδιο να μετατρέψει τους ΟΤΑ σε αστυνόμους των λαϊκών και ότι θέλει να κλείσει τις λαϊκές να στείλει τους παραγωγούς στα σπίτια τους και το αγοραστικό κοινό στα ράφια των μεγάλων αλυσίδων των σούπερ μάρκετ.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Παναγιώτης Βαφέας και Διοίκησης και Επικοινωνίας Χαράλαμπος Στανίτσας.

Διαβάστε ακόμα:

Διακοπή κυκλοφορίας στη σιδηροδρομική γραμμή Ξάνθης – Αλεξανδρούπολης λόγω προβλήματος

Δείτε τους καναπέδες που ήταν γεμάτοι με χασίς στη Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ

Θεσσαλονίκη: Δύο από τους καναπέδες καταστήματος επίπλων δεν κατασκευάστηκαν μόνο για να προσφέρουν ξεκούραση…

Αντίδραση Τρεμόπουλου στη στήριξη Μώραλη από τους Οικολόγους Πράσινους

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε