Δευτέρα, 20 Μαΐ
28oC Αθήνα

Πάτρα: Η εισβολή της Χρυσής Αυγής στα σχολεία – Τα συνθήματα, οι απειλές και η στρατολόγηση μαθητών!

ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα στόματα άνοιξαν και στον χώρο της εκπαίδευσης – Η μία καταγγελία διαδέχεται την άλλη για την δράση του συνδέσμου σε γυμνάσια και λύκεια

Στα σχολεία φαίνεται πως έχει εισβάλλει η Χρυσή Αυγή σε μια προσπάθεια να στρατολογήσει νέους μαθητές στους κόλπους της με αρκετούς εκπαιδευτικούς να κάνουν λόγο για ομάδες εξωσχολικών οι οποίοι προσπαθούν να πλησιάσουν ανήλικα αγόρια και κορίτσια προκειμένου να στελεχώσουν τα Τάγματα Εφόδου της οργάνωσης. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά σχολεία της Πάτρας κυριαρχούν τα συνθήματα της Χρυσής Αυγής.

ΦΩΤΟ από dete.gr

Η κατάσταση στα σχολεία φαίνεται να έχει βγει εκτός ελέγχου, καθώς οι καθηγητές αποκαλύπτουν πως δέχονται απειλές από τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές ακόμη και για να τους βάλουν υψηλότερη βαθμολογία, αναφέρει σε ρεπορτάζ του, το Εθνος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μαθητές που στρατολογούνται από τα μέλη του συνδέσμου, συνήθως στοχοποιούν αλλοδαπούς συμμαθητές τους και συμμαθητές με αντιφασιστική ιδεολογία και αρκετές φορές τους ξυλοκοπούν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η επίθεση που δέχθηκε μαθητής του Πολυκλαδικού Λυκείου Ρεθύμνου από χρυσαυγίτες συμμαθητές του, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν επειδή πήγε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ενώ χρειάστηκε να επέμβουν οι καθηγητές για να τελειώσει ο ξυλοδαρμός.
ΦΩΤΟ από dete.gr
ΦΩΤΟ από dete.gr

Πως στρατολογεί η Χρυσή Αυγή τους ανήλικους μαθητές

Οι χρυσαυγίτες, επιλέγουν συνήθως παιδιά από χαμηλά κοινωνικά στρώματα τα οποία έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά και τους κάνουν πλύση εγκεφάλου, λέγοντας τους ότι μπορούν να γίνουν οι «κυρίαρχοι» του σχολείου, ενώ τους φέρνουν ως παράδειγμα βουλευτές και μεγαλοστελέχη της Χ.Α.

Το μέσο το οποίο προτιμούν οι χρυσαυγίτες για να στρατολογούν μαθητές, είναι είτε η διανομή φυλλαδίων έξω από τα σχολεία, είτε η χρήση του facebook και άλλων social media τα οποία χρησιμοποιούν συχνά οι μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Δώρισε το σπίτι του στον δήμο επειδή δεν μπορούσε να πληρώνει τους φόρους!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε